300'den Fazla Bitki Türü Tehlikede
Yaklaşık 7 yıl önce Türkiye’ye giren kahverengi kokarca, özellikle fındık, elma, armut, Trabzon hurması, mısır, biber ve domates gibi 300’den fazla bitki türüne zarar veriyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bu tehdidi ortadan kaldırmak amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, tarım ürünlerinin korunması için aktif mücadele başlattı.

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

"Cezbet-Öldür" Yöntemiyle Etkili Mücadele
Belediye tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılı kış öncesinde "cezbet-öldür" yöntemiyle kahverengi kokarca popülasyonunun azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu yöntem, feromon kullanarak böcekleri bir noktada toplayıp imha etmeyi içeriyor. Bu şekilde hem doğal yaşam daha az zarar görecek hem de gelecek sezonlarda yaşanacak olası zararların önüne geçilecek.

Başkan Genç: "Çiftçimizin Yanındayız"
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in talimatıyla başlatılan bu çalışmalar, kahverengi kokarca tehdidine karşı çiftçilerin korunmasını ve zararların en aza indirgenmesini amaçlıyor. Belediyenin Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalışarak, zararlının popülasyonunu önemli ölçüde azaltmayı hedeflediği vurgulandı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY