Bayraktar'ın açıklamaları şu şekilde:

Çoban öyle bir şey söyledi ki! Maaşını duyanlar inanamadı Çoban öyle bir şey söyledi ki! Maaşını duyanlar inanamadı

"Trabzon'da 193 bin emekli var ve bu sayı her geçen gün artıyor. TÜFE ve TEFE'ye göre Trabzon en pahalı iller arasında yer alıyor. Ancak, buna rağmen 82 bin emekli 10 bin TL'nin altında maaş alıyor. Bu durum, emeklilerin geçimini ciddi şekilde zorlaştırıyor. Emekli maaşları 2002'den bu yana sürekli olarak eriyor ve yaşam standartları düşüyor.


Emeklilerimiz için kurban kesmek, bayramda torunlara harçlık vermek gibi geleneksel davranışlarımızı sürdürebilmek artık hayal olmaya başladı. Birçoğumuz yaylalara gitmek istiyor ancak maddi durumumuz buna izin vermiyor. Hükümetin kur korumalı mevduatta yaptığı hata, emeklilerin daha da zor duruma düşmesine neden oldu. Devletin kasasından çıkan yüksek faiz gelirlerinin bir kısmı emeklilere dağıtılsaydı, bugün yaşadığımız ekonomik sorunlar bir nebze olsun hafiflerdi.

Bugün mecliste emekli olup da milletvekilliği yapmaya devam eden 160 kişi bulunuyor. Bu kişilerin aldığı maaşlar oldukça yüksekken, gerçek emeklilerin yaşadığı sıkıntıları anlamaları mümkün değil. Tüm bu sorunlara çözüm bulabilmek için emekliler olarak bir araya gelmeli ve sesimizi duyurmalıyız."

Bayraktar, tüm emeklileri yarın yapılacak olan seçime davet ederken, seçimin Yol-İş sendikasına bağlı Holiday Otel'de gerçekleştirileceğini belirtti.

 

Muhabir: BİROL SANCAK