Detaylı Değerlendirme İhtiyacı

Mehmet Ali Tuna, "Belirtilen uygulamanın turizmcileri olumsuz etkileyeceğini düşünmekteyiz. Kararın duyurulması öncesinde bizlerle ve sektörle detaylı bir değerlendirme yapılması uygun olurdu. Hepimizin bildiği üzere, mevcut havalimanımız, bölge turizminin kapasitesinin çok altında," dedi.

Otopark ve Transfer Sorunları

Tuna, mevcut havalimanının altyapı yetersizliklerine dikkat çekerek, "İnşaat sürecinde katlı olarak yapılmayan otopark alanı da oldukça yetersiz. Birkaç uçak üst üste geldiğinde otopark alanları tamamen doluyor, seyahat acentalarının transfer faaliyetleri sorunlu ve sıkıntılı yürütülüyor," ifadelerini kullandı.

Turizme Etkileri

Valilik tarafından alınan kararın şehir turizmini, turizm hizmeti veren seyahat acentalarını ve misafirleri olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Tuna, "Yeni havaalanı inşaasının uzunca yıllar alacağı düşünüldüğünde, transfer faaliyetlerimizle ilgili tüm süreçler, havalimanımızın yetersizlikleri dikkate alınarak iyileştirilmeli ve turizmimizin zarar görmeyeceği şekilde çözümler üretilmelidir," dedi.

Turizm Sektöründe Konkordato Alarmı Verildi, 283 Otel Tehlikede! Turizm Sektöründe Konkordato Alarmı Verildi, 283 Otel Tehlikede!

Trabzon turizminin gelişimi ve sürdürülebilirliği için alınan kararların sektörle birlikte değerlendirilmesi ve iyileştirmelerin yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Muhabir: BİROL SANCAK