"Trabzon’un geleceği turizmdedir sözü havalimanında sınıfta kalıyor" diyen Çuvalcı, turizmde hizmet veren araçlar için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

"Turizmin Adı Olmalı"

Çuvalcı, turizm taşımacılığında profesyonellik ve ayrışmanın önemine dikkat çekerek, Trabzon'da turizm taşımacılığı yapanların belirgin bir sistemle ayrılması gerektiğini savundu. "1 araç ile öğrenci servisi, personel servisi, ihaleli işler ve turizm gibi 4 iş yapılmamalı. Turizm sektöründe çalışan araçlar için yeni bir harf grubu belirlenerek plaka sistemi oluşturulmalıdır" diyen Çuvalcı, bu uygulamanın turist memnuniyetini artıracağını ve haksız rekabeti iyileştireceğini belirtti.

Trabzon Basınından  Bir Ali Savaş Geçti... Trabzon Basınından  Bir Ali Savaş Geçti...

"TÜRSAB Plakalı Araçlar İçin Yeni Durak Noktaları Gerekli"

Çuvalcı, ayrıca TÜRSAB plakalı araçların indirme-bindirme noktalarında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl UKOME ile belirlenen durak noktalarının yetersiz olduğunu ve yeni noktalar için taleplerin onaylanmadığını belirten Çuvalcı, otellere yakın yeni durak noktaları oluşturulmasını ve turizm jandarması ile turizm polisinin yoğun destinasyonlarda daha fazla ve görünür olmasını beklediklerini söyledi.

Muhabir: BİROL SANCAK