"Turizmcileri Olumsuz Etkileyecek"

Tuna, "Belirtilen uygulamanın turizmcileri olumsuz etkileyeceğini düşünmekteyiz. Kararın duyurulması öncesinde bizlerle ve sektörle detaylı bir değerlendirme yapılması uygun olurdu," dedi. Mevcut havalimanının bölge turizminin kapasitesinin çok altında olduğunu ve otopark alanının yetersiz olduğunu belirten Tuna, birkaç uçağın üst üste geldiğinde otopark alanlarının tamamen dolduğunu ve seyahat acentalarının transfer faaliyetlerinde sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

"Turizmimize Zarar Verecektir"

Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak

Trabzon Valiliği tarafından alınan kararın, şehrin turizmini, turizm hizmeti veren seyahat acentalarını ve misafirleri olumsuz etkileyeceğini belirten Tuna, "Yeni havalimanı inşasının uzun yıllar alacağı düşünüldüğünde, transfer faaliyetlerimizle ilgili tüm süreçler, havalimanımızın yetersizlikleri dikkate alınarak iyileştirilmeli ve turizmimizin zarar görmeyeceği şekilde çözümler üretilmelidir," dedi. Otopark ve karşılama alanı yetersizliklerinin çözümünün bolca trafik cezası düzenlemek olmadığını vurguladı.

"Turizm Sektörüne Yük Bindirilmemeli"

Tuna, havalimanının mevcut eksikleri ve yetersizliklerinin faturasının turizme kesilmemesi gerektiğini belirterek, "İlgili tüm kurumlar ve sektör paydaşları bir araya gelerek çözüm odaklı uygulamalar üretmeliyiz, sorunları minimize etmeli ve havalimanının ihtiyaçlara cevap vermesini sağlamalıyız," dedi. Alınan kararın ve havalimanında yapılacak uygulamaların, belirttikleri detaylar göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilmesini talep etti.

"Birlikte, Objektif ve Doğru Değerlendirmelerle Çözüm Üretmeliyiz"

Tuna, son olarak, "Havalimanımızın mevcut eksikleri ve yetersizliklerinin faturası turizme kesilmemelidir. İlgili tüm kurumlar ve sektör paydaşları bir araya gelerek çözüm odaklı uygulamalar üretmeliyiz, sorunları minimize etmeli ve havalimanının ihtiyaçlara cevap vermesini sağlamalıyız. Alınan kararın ve havalimanında yapılacak uygulamaların, açıklamada belirttiğimiz detaylar göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilmesini başta sayın Valimize arz etmeyi görevimiz ve sorumluluğumuz olarak görüyoruz," ifadelerini kullandı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN