Yine aynı merkezde, “Şiirlerde Trabzon” etkinliği ve “Yaşayan Miras Söyleşisi & Çalıştayı” gerçekleşti.

Rize’nin İkizdere İlçesinde Dağ Horozu Şenlikleri: Beklenen Horoz Görülemedi Rize’nin İkizdere İlçesinde Dağ Horozu Şenlikleri: Beklenen Horoz Görülemedi

Kıyıdan Esintiler

Sümela Manastırı’nın etkileyici atmosferinde gerçekleşen “Karşı Kıyıdan Esintiler” konseri de büyük ilgi gördü. 1941 yılında Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya Kültür Bakanlığı Sorumlusu Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar, çatışmalar ve hesaplaşmaların anlatıldığı “Bir Picasso” tiyatro oyunu, Trabzon Devlet Tiyatrosu Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde Trabzonlularla buluştu.

Dosta Doğru: Nihat Hatipoğlu

Ayasofya Camii’nde ise akademisyen İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun “Dosta Doğru” programı düzenlendi. Müzisyen Emre Ermiş’in söylediği ilahiler ile başlayan program, Nihat Hatipoğlu’nun söyleşisiyle devam etti. Kalpleri ısıtan sohbetiyle Trabzonlulara duygu dolu anlar yaşatan Hatipoğlu, programını izleyicilerle birlikte dua ederek sonlandırdı.

Çocuklar İçin Festival

Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’ne kurulan “Çocuk Köyü”nde birbirinden renkli aktiviteler, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar, oyun alanları ve daha birçok etkinlik yer alıyor. Çocuklar festivalin beşinci gününde, “Karagöz Gölge Oyunu” ve “Nasrettin Hoca Çocuk Müzikali” ile eğlendiler.

Trabzon Kültür Yolu Festivali, nostaljik konserlerden etkileyici tiyatro oyunlarına, dini sohbetlerden çocuk etkinliklerine kadar geniş yelpazesiyle herkese hitap eden bir program sunmaya devam ediyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU