Resim öğretmenleri Fatma İrşan Koçras ve Nermin Tayar Aslan önderliğinde birbirinden muhteşem eserlerin sergilendiği resim sergisi görülmeye değerdi. Resim sergisinin açılışını ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş yaptı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Küçük ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Erol Köseoğlu’nun hazırladığı Robotik Kodlama Sergisi ise ziyaretçilere teknolojinin gücünü ve geleceğin teknolojilerini tanıma fırsatı sundu. Ardından müzik öğretmenleri Mine Ocak ve Zeynep Küçükali’nin büyük emekleriyle hazırladığı okul korosu birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

KEYİFLİ ANLAR YAŞATTILAR

Zeynep Küçükali yönetimindeki koro Türk Halk Müziği şarkıları Bu Tepe Karlı Tepe, Deriko, Sen Bir Aysın, Burçak Yaylası, Beyaz Giyme Toz Olur, Ötme Bülbül Ötme, Deniz Üstü Köpürür, Kağızman ve Karadeniz Türkülerinden Potpori seslendirirken; Mine Ocak yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu ise Sefalar Getirdiniz, Elbet Bir Gün Buluşacağız, Sarmaşık Gülleri, Böyle Bir Kara Sevda, Arım Balım Peteğim, Damarımda Kanımsın, Canımın Ta İçisin Sen, Aşkınla Yana Yana, Yüce Dağdan Esen Yelden ve Aşkın Kanununu seslendirdi.

Geceye renk katan müzik koroları izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Okul Müdürü Güçlü Yılmaz’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam ve İstihdam Daire Başkanı Esengül Serdar Kibar, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı yılsonu gösterisi etkinliği Okul Müdürü Güçlü Yılmaz’ın resim ve koro şeflerine çiçek takdimi ile sona erdi.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATLARI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yılsonu etkinliklerimiz Ortahisar’ımızda yoğun bir şekilde devam ediyor. Bizim öğrencilerimizde görmek istediğimiz akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle de kendilerini göstermeleri. Bunları çok önemsiyoruz. Akademik başarı önemli ancak bu tür faaliyetler de önemli. Sanatın bir ucundan tutmuş olmaları da bizler için çok önemli. Programda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi. Okul Müdürü Güçlü Yılmaz ise, “Geleceğimizin teminatı ve yetenekli çocuklar bizlere sanatın hayatımızdaki yerini bir kez daha hatırlattı. Hepsinin yüreğine sağlık” ifadelerine yer verdi.

Akçaabat’ta ‘Yöre Yöre Türküler’ Etkinliği Büyük İlgiyle Sona Erdi Akçaabat’ta ‘Yöre Yöre Türküler’ Etkinliği Büyük İlgiyle Sona Erdi

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU