Üreticiler Cezalandırılıyor”

İktidarın, FİSKOBİRLİK’i işlevsiz hale getirerek fındık üreticilerini cezalandırdığını ileri süren Suiçmez, rekolteyi yükseltip alım fiyatını düşürme politikalarını eleştirdi. Suiçmez, "Fındıkta üretici darda kalmasın, patron değil üretici kazansın. Bu nedenle fındık fiyatını maliyet analizine göre belirleyin, zorda kalan üreticiyi destekleyin, Tarım ve Ticaret bakanlıklarını fındığı pazarlamak için görevlendirin, ihracatta yeni ülkelere açılımı sağlayın ve FİSKOBİRLİK'i mevcut siyasi vesayetten arındırın," dedi.

Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak

“En Az 160-180 Lira Olmalı”

Fındık hasadına kısa bir süre kalmasına rağmen taban fiyatının henüz açıklanmadığını belirten Suiçmez, fındık üreticisinin emeğinin karşılanması için taban fiyatının en az 160-180 lira arasında olması gerektiğini ifade etti. Suiçmez, "Eğer fındık taban fiyatı belirttiğimiz rakamın altında olursa Karadenizlinin cevabı sert olacaktır. CHP olarak üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz," dedi.
 

Muhabir: AYŞE SANCAK