DÜNYA MUTFAKLARI İLE BULUŞMA
Trabzon’un yöresel lezzetleri, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında İstanbul-Şile’de düzenlenecek 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nde dünya mutfaklarıyla buluşacak. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından, Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliğiyle düzenlenecek olan organizasyona Trabzon ekibi yoğun hazırlık sürecinin ardından katılmaya hazır.
HEDEF: KÜLTÜREL LEZZETLERİ TANITMAK
Festivalin ana hedeflerinden biri, Türk mutfağının dünya mutfağına entegrasyonunu sağlamak ve Trabzon’un kültürel lezzetlerini uluslararası platformlarda tanıtmak. Yarışmada elde edilecek başarılar ile Trabzon’un adının dünya mutfakları arasında duyurulması amaçlanıyor.
OKUL MÜDÜRÜ VOLKAN BALCI'DAN TAM DESTEK
Yarışma öncesi Trabzon ekibine desteklerini sunan Okul Müdürü Volkan Balcı, danışman öğretmenler ve öğrenci ekibini ağırladı. Müdür Balcı,
“Bu yarışmada performans göstermek bile bizim için şampiyonluk kadar değerli. Emeği geçen tüm ekibe başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
TRABZON MUTFAĞI DÜNYAYA AÇILIYOR
Festival süresince Trabzon’a özgü yemekler dünya çapında şefler tarafından değerlendirilecek. Trabzon’un yöresel mutfak kültürünü temsil edecek olan ekip, hem lezzet hem de sunum performansıyla dikkat çekmeyi hedefliyor.