Başkan Tuba Bilgin, Trabzon’a teknolojik gelişim anlamında katkı sunmak amacıyla birçok proje oluşturduklarını belirtti. Bu kapsamda gerçekleştirdikleri projeler arasında, “Drone Takımı Kurulması”, “Yeşil Yola Yeşil Enerjili Yapılar Takımı Kurulması”, “Enerji Üretimi ve Depolama Takımı Kurulması”, “SOGEP Kapsamında En Mutlu Köy Yerleşkesi Projesi”, “Yerli ve Milli Otomobilin Kalbi Trabzon’da Atacak Projesi”, “Trabzon Dijital Gençlik Projesi” ve “Trabzon Teknoloji Festivali” yer alıyor. Bilgin, bu projelerin yanı sıra başka projelerin de çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

1-2 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirdikleri TTFEST (Trabzon Teknoloji Festivali) organizasyonuna verdikleri destekten ötürü Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, KTÜ, Trabzon Üniversitesi ve diğer kurumlara teşekkür ziyaretlerinde bulunacaklarını belirten Bilgin, teknolojiyi daha iyi anlamak, geliştirmek ve toplumun faydasına sunmak için tüm paydaşlarla beraber çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Tuba Bilgin, geçtiğimiz ay düzenledikleri TTFEST’de büyük bir başarıya imza atan Dernek Festival ekibinden, Festival Başkanı Halil İbrahim Aydın, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Baş, Sanayi Koordinatörü Murat Atasoy, Medya ve Tanıtım Koordinatörü Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve Proje Koordinatörü Fadıl Öztürk’e festivale katkılarından dolayı plaketlerini takdim etti.

Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti

Muhabir: AYŞEN KARABİNA