20.dönem mezunlarını veren Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle genç mezunlarını kariyer hayatına uğurladı. Törende, geçen yıl hayatını kaybeden Öğretim Görevlisi Fegan Mutlu anıldı ve genel olarak birlik, beraberlik ve geleceğe dönük ümit mesajları verildi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Çiğdem Başfırıncı, yeni mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, öğrencilerin turizm sektöründe söz sahibi olmalarını ve hatta Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanları olarak sektörü ileriye taşımalarını dile getirdi. Programı ilgiyle takip eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer ise turizmin geleceğin favori sektörlerinden biri olacağını vurgulayarak, gençlere işlerini severek yapmaları çağrısında bulundu.

Rektör Yardımcısı Çimer, konuşmasında Trabzon'un turizm fakültesine acil ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu yönde gerekli hazırlıkların yapıldığını ve yakın bir gelecekte Trabzon'un hak ettiği turizm fakültesine kavuşacağının müjdesini verdi.

Törende, yüksekokul birincisi M. Emir Kırcı da nitelikli bir mezun ve insan olmanın önemine değinerek mezuniyet coşkusuna katkı sağladı. Öğrencilere başarı belgeleri verilirken, gençler kep atarak mutluluklarını paylaştılar. Mezuniyet töreninin sonunda ailelerle hatıra fotoğrafı çekilirken, sahnede hareketli müzik eşliğinde oyunlar oynanarak 20. mezuniyet coşkusu yaşandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK