Fakülte binasında geçtiğimiz yıl açılan "Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi", şehrin ve Akçaabat'ın kültür ve sanat ortamına yeni bir ivme kazandırdı. Galeri, açılışından bu yana biri uluslararası olmak üzere beş farklı sergiye ev sahipliği yaparak sanatseverlerin ilgisini çekti. Ayrıca, resim, heykel ve fotoğraf bölümlerine ek olarak yeni açılan bölümlere de öğrenci alarak akademik ve öğrenci kadrosunu güçlendirmeyi hedefliyor.

En son açılan "KESİŞİM" adlı karma resim sergisi, 22-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide, Öğr. Gör. Serdar YILMAZ ve 2. Sınıf Atölye öğrencilerinin onüç büyük ebatlı eseri sergileniyor. Serginin açılışı yoğun bir kalabalık eşliğinde gerçekleşti. Fakülte dekanı Prof. Dr. Raif KALYONCU'nun konuşmasının ardından dekan yardımcıları Doç. Dr. İlkay Canan OKKALI ve Doç. Ahmet TÜRE ile birlikte sergide eserleri yer alan öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Daha sonra katılımcılar, sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldılar.

Sergi hakkında konuşan Öğr. Gör. Serdar YILMAZ, serginin ismini "KESİŞİM" koymalarının sebebini açıkladı. Her ne kadar matematiksel bir terim olsa da sosyal hayatta sıkça kullanılan bir ifade olduğunu belirten YILMAZ, bu sergiyle öğrencilerin sanat tutkusunun ve aşkının bir araya geldiği bir ortam oluşturduklarını ifade etti. Eserlerde, öğrencilerin duygularının ve düşüncelerinin kesiştiği anları yansıttıklarını ve izleyicilerle bir ortaklık kurmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ayrıca, bu tür sergilerin öğrencilerin heyecanını canlı tuttuğunu ve sanatlarına daha fazla sarılmalarını sağladığını belirtti. YILMAZ, sergiye katılan öğrencileri yürekten kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA