Etkinliğe, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Hepimiz Ülkemize Hizmet Etme Gayreti İçerisindeyiz"

Vali Aziz Yıldırım, konuşmasında öğrencilere hitap ederek şunları söyledi: "Sevgili öğrencilerimiz, hepimiz ülkemize, milletimize hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Sizler de inşallah bizim yaptıklarımızdan çok daha fazlasını yapacaksınız. Yarının Türkiye’si sizlerin omuzlarında yükselecek, bunu hiçbir zaman unutmayın."


Vali Yıldırım, öğrencilerin çeşitli mesleklerde kariyer yapacaklarını belirterek, "Bazı arkadaşlarımız kamu görevi yapacak, daha fazla sorumluluk yüklenebilecek yerlere gelecekler. Sizlerin içinden sanatçılar, sporcular, basın mensupları, sanayiciler, tarımla uğraşanlar, mühendisler ve doktorlar çıkacak. Bugün bilmediğimiz bazı mesleklerde yarın sizlerin karşısında olacak.

Çünkü biz kaymakam adayıyken 110 meslek vardı, bugün ise 230’un üzerinde meslek niteliği taşıyan faaliyet var. Yarının dünyasında da mesleklerin sayısı ve çeşitliliği artacak. Bu mesleklerin sahibi sizler olacaksınız ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyıp, hatta arkasına diğer ülkeleri takarak devam eden bir medeniyet oluşturacaksınız," dedi.

Gümüşhane Belediyesi'nin 'Çay Saati' Projesi: Yüreklere Dokunan Ziyaretler Gümüşhane Belediyesi'nin 'Çay Saati' Projesi: Yüreklere Dokunan Ziyaretler

Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız: "Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz"

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Vali Yıldırım'a katılımından dolayı teşekkür ederek, "Karadeniz Bölgesi'nin tek vakıf üniversitesi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve her gün bir önceki günden daha fazla çalışıyoruz. Bu güzel kurumu ülkemize kazandırmak ve yaşatmak için çok çaba sarf ettik. Emeğimizin sonucu olarak karşımızda pırıl pırıl, vatansever öğrencilerimiz var ve onlarla gurur duyuyoruz. Sayın Valimizi üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz," ifadelerini kullandı.

Etkinlikte öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Vali Yıldırım'a, Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ve Rektör Prof. Dr. Füsun Terzioğlu tarafından günün anısına şilt ve plaket takdim edildi.

Editör: Birol Sancak