Tiflis-Trabzon Uçuşları İlişkileri Güçlendirecek

Tiflis ve Trabzon arasında başlayan karşılıklı uçuşlar, iki şehir arasındaki bağların gelişmesi için yeni fırsatlar yaratıyor. Görüşmede, ticaret, turizm ve kültür alanlarında geliştirilebilecek iş birliği fırsatları ele alındı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un Karadeniz ticaret yollarındaki stratejik konumuna dikkat çekerek, iki ülke arasındaki iş birliklerinin önemine vurgu yaptı.

İki Ülkenin Güçlü Tarihi Bağları Vurgulandı
Whatsapp Image 2024 10 17 At 16.00.59

Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili, Türkiye ile Gürcistan’ın tarihten gelen güçlü bağlarına ve bu bağların sürdürülebilir iş birlikleri ile devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşme, karşılıklı fayda sağlayacak projelerin geliştirilmesi açısından verimli geçti.

Önemli İsimler Görüşmeye Katıldı

Trabzon'da Coşkulu Karşılama: Bakanlar Tekin ve Bak’tan Yoğun Program Trabzon'da Coşkulu Karşılama: Bakanlar Tekin ve Bak’tan Yoğun Program

Ziyarette, Trabzon heyetinden önde gelen isimler yer aldı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kağan Orbay, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili toplantıya katılan isimler arasında yer aldı.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 16.01.06

“Turizm ve Ticarette İş Birliği Genişleyecek”

Başkan Genç, sağlık ve turizm alanlarında Gürcistan’dan gelen turistlerin artışına dikkat çekerek, iki şehir arasında güçlü bir iş birliği kurmak istediklerini belirtti. Trabzon heyeti, ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT