Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı: Trabzon’un Gururu Su Ürünleri Gen Bankası Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı: Trabzon’un Gururu Su Ürünleri Gen Bankası

AFET ARAÇLARI İÇİN 6 MİLYON EURO FİNANSMAN

Toplantıda, Dünya Bankası’nın Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İma Projesi (TEFWER) kapsamında araç alımı için 6 milyon euro finansman sağlandı. Bu fonla, afet durumlarında kullanılmak üzere 29 araç ve iş makinesi alınacak.

TRABZON’A DEV YATIRIMLAR ONAYLANDI

Mecliste ayrıca, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli projeleri için İller Bankası’ndan kredi talep etme kararı alındı. Projeler kapsamında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı araç alımı için 3 milyon 250 bin TL, Pazarkapı Mahallesi Kadınlar Hali yanı surların restorasyonu için 50 milyon TL, Araklı ve Çarşıbaşı ilçelerinde itfaiye hizmet binaları için 30 milyon TL, Pazarkapı Mahallesi çevre düzenlemesi için 50 milyon TL ve Pazarkapı Cami etrafı düzenleme ve Çaykara’da kafeterya yapımı için 50 milyon TL’lik kredi talepleri kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda tüm gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edilerek, Trabzon’un kalkınması için önemli adımlar atıldı. Bu projelerin hayata geçirilmesi, şehirdeki altyapı ve sosyal hizmetlerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN