Mektupta Neler Var?

Giresun’daki Madencilik Faaliyetleri İle İlgili Uyarı: 'Geç Kalmadan Önlem Almalıyız' Giresun’daki Madencilik Faaliyetleri İle İlgili Uyarı: 'Geç Kalmadan Önlem Almalıyız'

Veliler, mektubunda 100. Yıl İlkokulu’nun eğitim öğretime uygun olmadığı için yıkıldığını, yerine 24 derslikli bir ilkokul yapılacağı sözünün verildiğini ancak aradan geçen 4 yıl içinde inşaatın tamamlanmadığını belirtti. “Toplam 7 yıl” süresince okul inşaatının tamamlanmadığını vurgulayan veliler, okulun çevresindeki Afganlı ve Suriyeli öğrenciler nedeniyle “özel-nitelikli bir okul” olacağına dair iddiaların kamuoyunda konuşulduğunu aktardı.

Çocukların Eğitimi Tehdit Altında

Veliler, çocukların 7 yıldır Cumhuriyet Ortaokulu'na ait ek binada, uygun olmayan fiziksel koşullarda eğitim gördüğünü ifade etti. “Bulunduğumuz bina ilkokul olmaya müsait değildir. Merdivenleri dar ve dik, her gün ezilme ve sıkışmalar söz konusu olmaktadır” diyen veliler, çocukların güvenli bir ortamda eğitim alması için okulun bir an önce açılmasını talep etti.

Yetkililere Çağrı

Mektuplarında, yaşanan sorunları dile getirdiklerini ancak henüz bir sonuç alamadıklarını belirten veliler, “Konu yerel ve ulusal basında geniş yer buldu. Ancak bu süreç içinde kentimizin vekilleri olarak sizlerin dikkatini çekemediğimiz anlaşılıyor. Bu mektubun amacı, yaraya haline gelmiş bu yakıcı sorun hakkında sizleri haberdar kılmaktır” ifadelerini kullandı. Veliler, milletvekillerinden 100. Yıl İlkokulu’nun bir an önce açılması için sorumluluk almalarını ve kamuoyunu bilgilendirmelerini bekliyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU