Sanat Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat Eğitim Kursları, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yoğun ilgiyle devam ediyor. 8-15 yaş aralığındaki 150 öğrenci, etkili ve hızlı okuma eğitimine katılırken, 190 öğrenci resim kursu, 110 öğrenci ise satranç kursuna devam ediyor. Ayrıca, Sanat Akademisi bünyesinde, keman, piyano, kemençe, bağlama ve gitar gibi müzik kursları da düzenleniyor. 60 öğrenci keman, 175 öğrenci piyano, 25 öğrenci kemençe, 80 öğrenci bağlama ve 120 öğrenci gitar eğitimi alıyor.

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Meryem Sürmen Trabzon’un Kadın Gazetecileriyle Buluştu AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Meryem Sürmen Trabzon’un Kadın Gazetecileriyle Buluştu

Yetişen Sanatçılar Geleceğe Işık Tutar
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sanat eğitimlerinin gençlerin eğitim hayatına büyük katkı sağladığını vurgulayarak, “Sanat kurslarımızla çocuklarımızın kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu sayede onları sosyal hayatta daha aktif bireyler haline getiriyoruz. Geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Yetişkinlere de Sanat Fırsatı
Ayrıca, Botanik Park'ta düzenlenen ahşap boyama kursuna katılan 50 yetişkin, sanatı günlük yaşamlarına dahil etme fırsatı buluyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY