Ganita limanında Balıkçılık yapan Vedat Can Kemer bütün balıkçı arkadaşları adına sığınabilecekleri bir alan istedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ganita-Faroz sahil düzenleme projesi, gerçekleştirilen büyük bir törenle geçtiğimiz aylarda hizmete açılmıştı. Büyük ilgi gören Ganita’nın liman balıkçıları ise Büyükşehir Belediye Başkanından sığınabilecekleri bir alan talep ettiler.
SIĞINABİLECEĞİMİZ BİR YER İSTİYORUZ!
Balıkçı Vedat Can Kemer, Biz balıkçıların isteği sadece konteyner yada bir kulübe, kışın içine girip sığınabileceğimiz yağmurdan korunabileceğimiz bir yeri belediye başkanımızdan ve bakanlarımızdan istiyoruz. Başkanlarımız ve bakanlarımız geldiği zaman onlara çay ikram edebileceğimiz, kayıkçı dostlarımızla sığınabileceğimiz bir alan istiyoruz. Elektrik ve su ihtiyacımızı karşılayan, güneşten ve yağmurdan kaçınabileceğimiz bir yeri bize sağlamalarını istiyoruz. Burada elektrik olmadığı zaman, bizim bir parçayı bile kaynak yapmak için sanayiye başka yerlere gitmemiz gerekiyor. Bu konuda baya bir sıkıntı yaşıyoruz. Yağmur, çamur, güneş gibi durumlarda bir oturma yeri gibi bir alan olmalı. Çayımızı içeceğimiz, oturabileceğimiz, sohbet edebileceğimiz bir yer olmalı” ifadelerine yer verdi.
BURADA PERİŞAN OLUYORUZ!
Kemer “Bunun için bir dernek kurmamız gerektiğini bizde biliyoruz. Çalışmalar yaptık, olmadı kuramadık ama sonuç olarak bu bir ihtiyaçtır. Bu hizmetleri yapanlar bunu da göz önüne almış olsalardı dört dörtlük olurdu. Görsellik açısından güzel duruyor olabilir ama biz burada perişan oluyoruz. Bizim açımızdan güzel bir yanı olmuyor. Kendi adıma ben buraya konteyner koyarım. Arkadaşlarla para toplar bunu sağlarız evet ama bu sefer Belediye ve Emniyet ile sıkıntı yaşarız. Bunu istemediğimiz için bu sorunumuzu dile getiriyoruz. Kendi kafamıza göre böyle bir şey yapamayız” açıklamasında bulundu.
ELEKTRİK VE SU İHTİYACIMIZDA ORADAN KARŞILARIZ!
Elektrik ve su ihtiyacını tanınan alan aracılığı ile karşılanabileceğini söyleyen Kemer ,”Belediye bize en azından bir adres gibi bir alan tanısa biz oraya konteyner koysak, balıkçı arkadaşlarımız ile sosyalleşebileceğimiz, misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir alan olur. Bize bir alan ve adres tanınsa elektrik ve su ihtiyacımızı da oradan karşılamış oluruz. Bize bir yer tanınmadığı sürece bizim kulübe, konteyner gibi bir şey yapma şansımız yok. Yağmurda titriyoruz, güneş vuruyor yanıyoruz. Bu biz balıkçılar için bir istekten ziyade zaruri bir ihtiyaçtır. Bana bir kulübe verin demiyorum, kendim için bir şey de istemiyorum. Bütün balıkçı arkadaşlarımın ihtiyaçlarını dile getiriyorum. Bizim için 10 metre karelik bir alan olsa yeter” diyerek cümlelerini sonlandırdı.
Ayşe sancak