Bu projeler için şimdiye kadar 11.975.000,00 TL ödenek tahsis edildi ve 13 projenin tamamlanması halinde 252.553 dekar alan ıslah edilerek yetiştiricilerin hizmetine sunulması hedefleniyor.

Muhtarlık Seçiminde Eşine Kaybetti: Bölgenin İlk Kadın Muhtarı Oldu! Muhtarlık Seçiminde Eşine Kaybetti: Bölgenin İlk Kadın Muhtarı Oldu!

Akçaabat Erikli Mahallesi Mera Islah Projesi

Bu kapsamda, Akçaabat Erikli Mahallesi’nde 300 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvan varlığı bulunan mera ıslah projesi yerinde incelendi. İl Müdürü İsa Kaplan, proje hakkında şunları söyledi: “Mera ve yaylak alanlarında ot veriminin ve kalitesinin artırılması, hayvanların otlama ihtiyacının karşılanması ve et ve süt veriminde en fazla artışın sağlanması amacıyla projeler çok boyutlu olarak yürütülüyor. Fundalık ve çalılıkların temizlenmesi, yem değeri yüksek çim tohumlarının ekilmesi, toprak aşınımının önlenmesi ve kurak mevsimlerde hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması gibi çalışmalar bu projelerin ana unsurlarını oluşturuyor.”

Kaplan ayrıca, Erikli Mahallesi’ndeki yaylada su sıkıntısı nedeniyle hayvancılığın zor şartlarda yapıldığını, ıslah projesi kapsamında yapılan sondaj çalışması ile su çıkarılarak bu sorunun giderildiğini belirtti. "Erikli yaylamızda sıvatlar monte edilmiş, gübreleme faaliyetlerinde bulunulmuştur. İlerleyen günlerde kaşıma kazıkları ile hayvan refahı anlamında adımlarımızı atmış olacağız. Islah öncesi dekara verim yaş ot olarak 250 kg iken, ıslah faaliyetleri ile beraber dekara verimin proje sonunda 800 kg’a çıkması hedeflenmektedir. Proje ile beraber hayvancılık yapan çiftçilerin girdi masrafları azalacak, çevre illerden ot almaları azalacak, hayvanların ot ihtiyacı yerinde giderilecek ve ıslah sonucunda hayvanlar için ‘Bol Ot, Bol Et ve Bol Süt’ sloganımız gerçekleşecektir,” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN