İlk olarak, Akyazı'da kurulan Atık Getirme Merkezi'nde öğrencilere yönelik bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi. Burada geri kazanılabilen atıklar öğrencilere gösterilerek, atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturuldu. Ardından, Trabzon Ekopark'ta düzenlenen etkinlikte öğrenciler, hayallerindeki çevreyi resmettiler ve atık maddelerden çeşitli ürünler ürettiler.

Trabzon'daki etkinliklere Orman Bölge Müdürlüğü, Sağlık ve AFAD gibi kurumlar da katılım sağlayarak, çevre bilincinin önemine vurgu yaptılar. Programa katılanlara çeşitli hediyeler verilerek etkinliklerin anlamı pekiştirildi.

Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz, yaptığı açıklamada, bu yılın Dünya Çevre Günü temasının 'Hepimizin Bir Dünyası Var' olduğunu belirterek, atık yönetimi ve sıfır atık hedefine ulaşma konusundaki önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin atık getirme merkezinde edindikleri bilgilerin önemine değinen Korkmaz, çevre kirliliğiyle mücadelede toplumun her kesiminin sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

Türkiye’de Okuyan Yabancı Öğrenciler Trabzon’da Buluştu! Kültürler Bir Arada Türkiye’de Okuyan Yabancı Öğrenciler Trabzon’da Buluştu! Kültürler Bir Arada

Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Vekili Murat Özçilingir ise açıklamasında, çevre korunması ve atık geri kazanımının önemine vurgu yaparak, öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı onları tebrik etti. Temiz bir çevre için herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Özçilingir, Dünya Çevre Günü'nü kutladı ve daha yeşil bir dünya temennisinde bulundu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA