Lokantalar Boş Kaldı Yapılan araştırmalara göre, Körfez ülkelerinden gelen turistler Trabzon’u çok sevmelerine rağmen bu yıl yeteri kadar ilgi göstermedi. Gelen turistler, otel veya apartlar yerine günübirlik evleri tercih ediyor ve lokantalarda yemek yemek yerine evlerinde yemek yapıyorlar. Turistlerin gözdesi olan Uzungöl de ciddi ölçüde potansiyel kaybetti.

Denetim ve Fiyat Düzenlemesi Gerekiyor Trabzon'da turizmi canlandırmak ve eski günlerine döndürmek için ilgili kurumların ve meslek odalarının acilen fahiş fiyat uygulamalarına son vermesi ve denetimleri artırması gerekiyor. Fahiş fiyatlar, turistlerin Trabzon’u tercih etmemesine neden oluyor ve bu durum, şehrin turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor. İlgili kurumların ve meslek odalarının, bu duruma karşı acil önlemler alması ve esnafların turistleri daha adil fiyatlarla karşılaması büyük önem taşıyor.

BİROL SANCAK

Göksu Travertenleri'nde Turist Akını İçin Otopark Sorunu Çözülüyor Göksu Travertenleri'nde Turist Akını İçin Otopark Sorunu Çözülüyor

Editör: Birol Sancak