Kalp ve Damar Cerrahisi'nden Dr. Öğretim Üyesi Tuncay Erden'e muayene olan Gürcü hasta için bir heyet oluşturuldu. Yapılan tetkikler sonucunda, aort kapağında ileri derecede daralma tespit edilen Tsutsunava için kapalı yöntemle aort kapağı değiştirme operasyonu yapılmasına karar verildi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zeydin Acar'ın da katıldığı operasyon, yaklaşık 1 saat sürdü ve başarıyla tamamlandı. Trabzon'da tekrar sağlığına kavuşan Nunu Tsutsunava, hayata yeniden burada "Merhaba" dedi.

Yitirmez Köyü Artık ArzularKabaköy Sınırlarında! "Hizmet Bizim İşimiz" Yitirmez Köyü Artık ArzularKabaköy Sınırlarında! "Hizmet Bizim İşimiz"

Operasyonu anlatan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zeydin Acar, “Yaklaşık 10 ay önce bypass ameliyatı olan hastanın tekrar göğsünü açarak ameliyat etmenin zor olduğunu belirterek, bu nedenle kapalı yöntemle aort kapağı yerleştirmeyi uygun gördük. Yaklaşık bir saat süren operasyonla hastamızın aort kapağını değiştirdik. Bugün üçüncü günümüz ve inşallah taburcu edeceğiz” dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi'nden Dr. Öğretim Üyesi Tuncay Erden ise, “Hastamız nefes darlığı ve erken yorulma şikayetleriyle bize başvurdu. Kalbine eko çektirdik ve aort kapağında ileri derecede daralma saptandı. Tekrar açık ameliyat yüksek riskli olduğu için kapalı yöntemle müdahale etmeye karar verdik. 3 gün önce de bu işlemi başarılı bir şekilde uyguladık. Hastamızı şifayla memleketine taburcu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gürcü Nunu Tsutsunava ise, Trabzon'da kendini yeniden hayata bağlayan doktorlara teşekkür ederek, “'Ben artık ölürüm, bana kimse yardım edemez' diye düşünüyordum. Burada bana öyle ümit verdiler ki yaşama bağladılar. Çok profesyonel bir ekip. Hepsine çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA