Trabzon'da 9 Mart 2024 tarihinde yeni yerinde faaliyete başlayan Tarihi Avrasya Pazarı vatandaşlar ile buluşmayı bekliyor. Bir çok işletmeye ev sahipliği yapan ve oldukça beğenilen Tarihi Avrasya Pazarı’nda esnaflar müşteri sayısının düşük olmasından dert yanıyor. Modernize edilen yapısı ile oldukça dikkat çeken Tarihi Avrasya Pazarında işletme sahipleri, yetkililerden reklam ve tanıtım desteği istedi.

AVRASYA PAZARI SİZİ BEKLİYOR

Trabzon'da 9 Mart 2024 tarihinde yeni yerinde faaliyete başlayan Tarihi Avrasya Pazarı vatandaşlar ile buluşmayı bekliyor.

Bir çok işletmeye ev sahipliği yapan ve oldukça beğenilen Tarihi Avrasya Pazarı’nda esnaflar müşteri sayısının düşük olmasından dert yanıyor. Modernize edilen yapısı ile oldukça dikkat çeken Tarihi Avrasya Pazarında işletme sahipleri, yetkililerden reklam ve tanıtım desteği istedi.

YOK DİYECEK KADAR AZ

"TANER TAŞKIN" 96 yılında bu yana Tarihi Avrasya Pazarında hizmet gösteren Taner Taşkın, “Çoğu kişi dükkanlarını boşalttı.

Maalesef ki İşler yok denecek düzeyde az. Tarihi Avrasya Pazarı çok büyük bir değer bir an önce önümüzdeki durakların faaliyete geçmesi gerekiyor. Uzunca bir süre bu durumdan dolayı buradaki bir çok esnafımız mağdur kaldı” diye konuştu.

EL EMEKLERİ İLE DOLU

"AYSEL ÇOLAK" Henüz butiğini yeni açan Aysel Çolak, “Her şeyin güzel olacağını düşünüyorum. Tarihi Avrasya Pazarı şuan sakin, işler durdun müşterilerimizin hepsini buraya bekliyoruz.

Yetkililerden de talep ediyoruz, dış taraf tamamen yerleşince burası daha güzel ve bereketli olacaktır. Bu işlemin hızlandırılması isteğimiz. Tarihi Avrasya Pazarı içeriği çok zengin, el emekleri ile dolu bir yer” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ BURAYI BİLMİYOR

"NEZAKET D." Tür ve perde dikimi üzerine çalışan Nezaket D., “İşler durgun oluyor. Dışarıdan gelen siparişlerle dükkanımı döndürüyorum.

 Tarihi Avrasya Pazarı inanılmaz zengin içerikli güzel bir yerdir. Burada aradığımız her şeyi bulabiliriniz. Halkı çekemedik, getiremedik Tarihi Avrasya Pazarına maalesef, vatandaş burayı bilmiyor. Reklam talep ediyoruz, bununla birlikte buraya can verile bilir” diye konuştu.

HERKESİ BEKLİYORUZ

"NİL BANU TÜFEKÇİOĞLU" 10 yıl özel sektörde öğretmenlik yapan ve sonra kendisine Tarihi Avrasya Pazarında butik açan Nil Banu Tüfekçioğlu, “Genç kadın girişimcileri burada görmek çok hoşuma gitti.

Kendime de Nil Home adını verdiğim bir butik açtım. Çokta sevildi hem ürünlerimin kalitesi, hem güler yüzüm, kısa sürede ilgi çekti. Tarihi Avrasya Pazarı Trabzon’un ihtiyacı olan bir yerdi. Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

"FATMA ÇAVUŞOĞLU"Tarihi Avrasya Pazarına alışveriş için gelen Fatma Çavuşoğlu, “ Çok güzel bir ortam, ara ara fırsat buldukça geliyoruz. Zengin içerikli aradığımız her şeyi bula bileceğimiz bir Pazar. Birazda paramız olsa çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

DESTEK BEKLİYORUZ

"ÜMMÜHAN ÖZDEMİR"İç çamaşır ve kendi el emeklerini mağazasında sergileyen Ümmühan Özdemir, “ Tarihi Avrasya Pazarı çok güzel bir yer.

Esnafların kendi çabaları ile açtığı işletmeleri var. İnsanlar burayı bilmiyor. Biz tarif edince geliyorlar. Trabzon’un yüzde 85 i buradan habersiz. Bu anlamda yetkililerden destek istiyoruz”  diye konuştu.

HAREKETLİLİK OLUR DİYE UMUTLUYUZ

"BAYRAM KESKİN"Yıllardır antikacılıkla uğraşan Bayram Keskin, “Ürünlerimi halka arz ettim. Osmanlı döneminden, Rum döneminden kalan tarihi ürünler burada mevcuttur. Kışın işler daha iyi, yazın beklediğimiz verimi alamadık.

Tarihi Avrasya Pazarımız çok güzel vatandaşın gelmesini görmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde esnaf lokantası açılacak, ön tarafa otobüs durakları alınacak böylece burada bir hareketlilik olur diye umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHİRDEN KOPUĞUZ

Tarihi Avrasya Pazarının kurucularından olan ismini vermek istemeyen vatandaş, “ Yıllardır züccaciye alanında bu pazarda hizmet veriyorum. Her zaman müşterinin yanındayız.

Elimizden geldiğince hatta gerekirse kendi karımızdan feragat edip müşterimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Piyasanın alım gücü yok bu durumun işimize de yansıyor.

Tarihi Avrasya Pazarı daha yeni oturdu, şehirden biraz kopuğuz bu yüzden muzdaribiz” dedi.