TÜRKÜLER DAMGASINI VURDU

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Murteza Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ile birlikte çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği gecede  bir birinden güzel türküler söylendi halaylar çekildi..

HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ KUTLUYORUM

Gecede bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer Trabzon ve Gümüşhane arasında kurulan dostluk ve kardeşlik bağlarının türküler kadar güzel şiirler kadar değerli olduğunu belirterek geceyi organize eden Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkan ve yönetimine teşekkür etti..HERFENE gecelerinin Gümüşhanenin kültürü ve sanatı için çok değerli olduğunu belirten başkan Başer  hem Gümüşhanel de hem de Trabzon da bu kültürü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz dedi...

HERFENE NE ANLAM TAŞIYOR

Herfene; ortaklaşa getirilen malzeme ile yapılan yemek ve eğlence demek. Şiirler, sohbetler, türküler, deyişlerle zenginleşen, Türkiyedeki, sıra gecesi mantığında  hazırlanan organizasyonlardır. Kültürümüzde örf ve adet halini almış bu gelenek, Gümüşhane'de yaşatılmaya devam ediyor.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak