Kaçak Yapılar İçin 15 Gün Süre

Trabzon Valiliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler sonucunda belediyelere gönderdiği yazıda, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini ve bu alanların 15 gün içinde boşaltılıp belediyelere teslim edilmesini vurguladı.

Gönderilen yıkım yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere, Anayasanın 43'üncü maddesinde; "Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Kıyılarla sahil şeritlerinin, kullanılış amaçlarına göre derinliği ve kişilerin bu yerlerden yararlanma imkân ve şartları kanunla düzenlenir." hükmüne yer verilmiştir.

3621 sayılı Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin izin verdiği yapı ve tesisler dışında yapılaşmaya gidilmesi veya kıyıların anılan kanun ve yönetmelikle belirlenen kullanım amaçları dışında kullanılması mümkün bulunmamaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımızca uygulamaya konulan "Denizler Halkındır Projesi" kapsamında, vatandaşların kıyılardan serbestçe yararlanmasını ve kıyıya ulaşımını engelleyen izinsiz kullanım ve kaçak yapılaşmanın olduğu kıyıların korunmasını teminen çalışmalar başlatılmıştır.

Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor" Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor"

Bu itibarla vatandaşların kıyılardan serbestçe yararlanmasını ve kıyıya ulaşmasını engelleyen işgallerin belirlenmesine yönelik inceleme ve tespitler İl Müdürlüğümüzce yapılmıştır. Yapılan tespitler doğrultusunda hazırlanan raporlar yazımız ekinde gönderilmektedir. Bahse konu raporlarda yer alan ruhsatsız yapılarla ilgili 15 gün içerisinde İmar ve Kıyı Kanununa istinaden yıkım kararlarının alınarak yapıların kaldırılması ve sonucundan Valiliğimize bilgi verilmesi, aksi halde görevini yerine getirmeyenler hakkında 4483 sayılı Kanun ve 5237 sayılı Kanun uyarınca işlem yapılacağının bilinmesi hususunda; Gereğini rica ederim.”
 

Muhabir: BİROL SANCAK