Genç girişimciler tarafından franchising olarak açılan restoran, Kore'nin popüler yemekleri Bibimbab, Mandu, Japchae gibi lezzetlerle şehre farklı bir tat sunuyor. Restoranın açılışında uzun kuyruklar oluştu. Soğuk havaya rağmen açılışa ilgi gösteren Trabzonlular, Kore mutfağını keşfetmek için uzun süre sıra bekledi.

Restoranın sahibi Hilal Yiğci, işletmenin açılışıyla ilgili olarak, "Ben zaten bu firmanın 7 yıldır müşterisiydim. Bir gün arkadaşım bana bir işletme açmayı düşündüğünü söyledi. Trabzon’da olmayan bir şey yapmasını önerdim. Daha sonra araştırarak, bu süreçle ilgilenmeye başladık ve bugün buradayız" dedi.

Yoğun ilgi nedeniyle işletme yetkilileri, menülerindeki ürünlerin tükendiği için erken kapanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yiğci, “Açılışımızdan sonra gelen yoğun talepler nedeniyle gece 12’de kapanması gereken restoranımızı saat 8’de kapatmak zorunda kalıyoruz. Mutfakta ürün kalmıyor, ne kadar fazla ürün alırsak alalım, 2 gündür yetiştiremiyoruz. Havanın soğuk olmasına rağmen, açılışta 2-3 saat sırada bekleyenler oldu. Bizim için bu çok anlamlı” şeklinde konuştu.

Aw352459 04 (1)

Gümüşhane Üniversitesi’nden Dünya Çapında Büyük Başarı Gümüşhane Üniversitesi’nden Dünya Çapında Büyük Başarı

Restoranın menüsünde çok sayıda Kore yemeği bulunuyor ve şefler merkezi mutfaktan gelerek eğitimi veriyor. Bu sayede yemeklerin otantikliği ve lezzeti sağlanıyor.

Kaynak: İHA