Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı: Trabzon’un Gururu Su Ürünleri Gen Bankası Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı: Trabzon’un Gururu Su Ürünleri Gen Bankası

TRABZON 14 PİLOT İL ARASINDA

Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Betül Küçükkurt, ODAP Projesi Takım Lideri Cleofe Guardigli ve projeye dahil olan illerden temsilciler katıldı. Trabzon’dan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, muhtarlar ve STK temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

14 İLDE 50 PİLOT OKULDA UYGULANIYOR

Proje, 14 pilot il ve 50 pilot okulda uygulanıyor. Projenin amacı, okula devam oranını artırmak, devamsızlık ve erken okul terkini önlemek için kapsamlı önleme, müdahale ve telafi modelleri geliştirmek. Proje kapsamında yaratıcı eğitim faaliyetleri, telafi dersleri ve mentörlük hizmetleri sunuluyor.

“ERKEN OKUL TERKİ BÜTÜN DÜNYANIN PROBLEMİ”

ODAP Projesi Takım Lideri Cleofe Guardigli, erken okul terkinin tüm dünyada önemli bir sorun olduğunu belirterek, bu problemin aşılması için uzun vadeli çalışmaların önemine vurgu yaptı. Guardigli, projenin uygulandığı 14 ilde pek çok öğretmen ve öğrenciye dokunduklarını ve projeyi daha sistematik hale getirerek yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

TRABZON’DA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Trabzon’da proje kapsamında beceri atölyeleri kuruldu, yaratıcı eğitsel faaliyetler düzenlendi ve üniversite ziyaretleri gerçekleştirildi. Okullarda yapılan etkinlikler, sanat atölyeleri, spor yarışmaları ve konserlerle renklendi. Proje, öğrencilerin eğitime erişimini artırmaya ve erken okul terkini önlemeye yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA