Hakaret İçeren Paylaşım ve Başlatılan Soruşturma

Eren Bülbül'ün şehit edilişinin 2. yıldönümünde, Mehmet Sebih Demir isimli şahsın, sosyal medya üzerinden "Bizim arkadaşları ihbar etmek için gitti sonra kurşunu yedi" şeklinde paylaşım yaptığı tespit edildi. Bu paylaşım üzerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar sonucu, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yakalama Kararı ve İddianame

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Eren Bülbül ‘mağdur’, Mehmet Sebih Demir ise ‘şüpheli’ olarak yer aldı. Demir hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve ifadesinin alınması için girişimler başlatıldı. İddianamede, Demir'in ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ gibi suçlardan başka soruşturma dosyalarının da bulunduğu belirtildi.

Sanığın Yakalanması Bekleniyor

Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı! Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı!

Dosyanın ulaştığı Bakırköy 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılama devam ederken, Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında, sanığın ‘bizim arkadaşlar’ ifadesiyle terör örgütü mensuplarıyla birlikte olduğunu teyit ettiğini belirtti. Dosya, terör suçlarına bakmakla yetkili İstanbul Adalet Sarayı’na gönderildi.

Zorla Getirilme Kararı

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Mehmet Sebih Demir'in savunma vermekten kaçındığını belirterek, yakalama kararının devamına ve sanığın adresine dönme ihtimaline karşı zorla getirilmesine hükmetti. Firari sanık Demir'in yakalanarak hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Bu süreçte, şehit Eren Bülbül'ün hatırasına hakaret eden ve teröristleri öven sanığın yargılanması için gerekli adımlar atılmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA