Trabzon’un Arsin, Yomra, Araklı ve Sürmene ilçelerinde iç kesimlerdeki mahalleler, dün akşam yaşanan şiddetli yağışlar sonrası heyelan ve sellerle mücadele ediyor. Arsin’in Güneyce mahallesinde heyelan nedeniyle yollar ulaşıma kapanırken, bölge halkı elektriksiz ve susuz kaldı. Mahalledeki bir ev, heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılırken, yaklaşık 20 hane, yollarının açılmasını bekliyor.


Mahalle Sakinleri Korku İçinde

Mahalle sakinlerinden Tayfun Şahin, dün yaşanan şiddetli yağışlar sonrası büyük bir korku yaşadıklarını ifade etti. Şahin, heyelanların hala devam ettiğini belirterek, birçok fındık arazisinin toprak kaymalarıyla yok olduğunu söyledi. Elektrik ve içme suyu kesintisi yaşadıklarını dile getiren Şahin, böyle büyük bir afetle ilk defa karşılaştıklarını belirtti.

Borçka’da Uçurumdan Yuvarlanan Otomobilin Genç Sürücüsü Hayatını Kaybetti: Derede Can Verdi Borçka’da Uçurumdan Yuvarlanan Otomobilin Genç Sürücüsü Hayatını Kaybetti: Derede Can Verdi


Yolların Açılması Bekleniyor

Mahalle halkı, yolların açılması ve temel hizmetlerin sağlanması için yetkililerden yardım bekliyor. Güneyce mahallesinde, ekiplerin en kısa sürede yolları açarak elektrik ve su hizmetlerini yeniden sağlayacağı umut ediliyor.

Kaynak: İHA