TFMD’nin 39 yıldır aralıksız düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında 2018 yılından bu yana ayrı bir yarışma olarak eklenen "Türkiye Güzellikleri" kategorisi, ülke tanıtımına katkı sunuyor. Bu kategoride ödül alan fotoğraflardan oluşan dev arşivden seçilen kareler, dünyanın farklı kentlerine taşındıktan sonra bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne dahil edildi.
Kültür Yolu Festivali’nin Türkiye'ye Katkısı


TFMD Trabzon Temsilcisi Osman Şişko, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri’nin Türkiye’nin görsel mirasının farklı bölgelere taşınmasına sağladığı katkıya dikkat çekti. Şişko, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 farklı ülkede sergilendi. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin 7 farklı bölgesinde birçok şehirde vatandaşlarımızla buluşacak. Adana, Şanlıurfa, Bursa ve Samsun’un ardından bu güzellikleri yansıtan fotoğrafları Trabzonlular ile bir araya getiriyoruz” dedi.


Sergide fotoğrafı olan isimler: Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsa Terli, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam ve Tolga Adanalı.


Türkiye Güzellikleri Sergisi, 22-30 Haziran tarihleri arasında Ganita İskelesi’nde ziyaret edilebilir.

Muhabir: BİROL SANCAK