2024 yılının kalfası ise, 17 yaşındaki hasır işlemeci Temel Atakan Kılıç oldu. Kılıç, Trabzon Çıraklık Eğitim Merkezi'nde eğitimini sürdürürken aynı zamanda bir kuyumcu atölyesinde çalışarak mesleki becerilerini geliştirmeye devam ediyor.

Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti

Kalfalık unvanını almanın kendisine yeni kapılar açacağını belirten Kılıç, gelecekte kendi iş yerini açma hedefinde.Gülhanım Başaran ise 2024 yılının çırağı olarak seçildi. 15 yaşındaki Başaran, Trabzon Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi Terzilik ve Moda Tasarımı Bölümünde eğitimine devam ediyor. Küçük yaşlardan itibaren terzilikle ilgilenen Başaran, ustası Kenan Bey'in yanında çalışarak meslekte ilerleme kaydediyor.


TESOB Başkanı Metin Kara, yılın ahisi, kalfası ve çırağına ödüllerini Eylül ayında yapılacak Ahilik Haftası kutlamalarında takdim edeceklerini söyledi. Kara, “Mesleklerine gönül veren ve üretime katkı sağlayan tüm esnafımızı yürekten kutluyorum” dedi ve tüm Trabzonluları bu kutlamalara katılmaya davet etti.

Muhabir: AYŞE SANCAK