İskenderpaşa Camisi önünde toplanan grup, Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe başladı. İsmail Haniyye'nin fotoğrafının yer aldığı "Sen Allah yolunda şehit oldun, biz de buna şahidiz" yazılı pankart dikkat çekti. Grup, Kahramanmaraş Caddesi boyunca ilerleyerek Ziraat Bankası önünde toplandı.

ABD'de Kuş Gribi Alarmı: Hayvan Teması Olmadan İlk Vaka Kaydedildi ABD'de Kuş Gribi Alarmı: Hayvan Teması Olmadan İlk Vaka Kaydedildi

İnandığı Davada Can Verdi

Grup adına açıklama yapan Kadir Bekar, “Yeni zaferler bekliyoruz. Tıpkı Yavuz Sultan Selim’in Kudüs’ü beklediği gibi. Yeni bir adil dünya bekliyoruz tıpkı Hazreti Ömer’in adaleti gibi” diyerek, “Yüreğimiz aylardır köze döndü. En son Hamas lideri Haniyye şahadete yürüdü. Filistin davasının savunucusu, siyonistlere karşı direnişin sembolü, her anını nefesini Filistin halkı için aldı. Torunlarını, çocuklarını, arkadaşlarını en sonunda canını bu uğurda şehit verdi” dedi.

Güçlü Silahımız Dua

Bekar, “Biz Allah’a güveniyoruz. Onun fedakarlığı cesareti asla unutulmayacaktır. Tüm şehitlerimiz gibi onun da ruhu şad olsun. Gazze’de çocuklarımız şehitlik otu şarkıları oynarken bile dünyaya meydan okuyorlar. Unutmayalım, Gazze sadece bir şehir değil ümmetin onurudur. Boykot etmek sadece ekonomik tercih değil vicdan meselesidir. Boykot, asaletin sesi ve çığlığıdır. Dua ise bizim en güçlü silahımızdır. Gazze için yapılan her adım, uygulanan her dua Anadolu’nun savunma hattını güçlendirmektedir. Gazze’nin yanında durmalıyız. Gazze’deki kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Sizin direnişiniz bizim umudumuzdur” ifadesine yer verdi.

Tekbirlerle Yürüdüler

Yürüyüşte, ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘Vur Hamas vur İsrail’e vur’, ‘Varımız, canımız feda olsun Aksa’ya’, ‘İsrail’e boykot, Filistin’e özgürlük’, ‘Nehirden denize özgür Filistin’, ‘Siyonizme karşı omuz omuza’, ‘Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail’, ‘Trabzon Gazze omuz omuza’ pankartları ve tekbirlerle İskenderpaşa Camii önünden Maraş Caddesi'ne yürüdüler.

Muhabir: BİROL SANCAK-RAZİYE KOÇ-SERAP BEREKETOĞLU-ELİF ERTOP