Karadeniz insanının özgün zekasıyla hareket eden Kılıç, su sorununu kendi çabalarıyla çözmek için elinden geleni yaptı. Su şebekesinden yararlanmak için kendi imkanlarıyla boru hattı döşeyen Kılıç, suyun evine yaklaşık 70 metre uzaklığa kadar ulaşabildiğini tespit etti.
Ancak arazi şartları nedeniyle su basmaması sorununu aşmak için kendi aklını kullanarak bir çözüm buldu. Ali Kılıç, ormanlık alanda bir kulübe inşa etti. Bu kulübenin içine bir çamaşır makinesi yerleştiren Kılıç, her gün yaklaşık 70 metre yol yürüyerek hem içme suyunu alıyor hem de çamaşırlarını burada yıkıyor.
Kendisi için büyük bir rahatlık olan bu çözümle, çamaşırlarını artık makinede yıkayabilen Kılıç, ayrıca kulübenin yanına kurutma alanı da oluşturarak pratik zekasını konuşturdu. Ali Kılıç, yaptığı bu çözümün tamamen kendi gücü ve bütçesiyle gerçekleştiğini belirtiyor.
Kemençe ustası olan Kılıç, ütü işini de yapmamak için genellikle kot ve kazak giydiğini ve gömlek gibi ütü gerektiren kıyafetlerini kendisinin ütülediğini ifade ediyor. Ancak yaşlanmanın getirdiği zorlukları da göz önünde bulunduran Kılıç, yetkililerden yardım talep ediyor ve gelecekte su temini konusunda daha fazla güç sarfetmesinin mümkün olmayacağını vurguluyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU