HEDEF 2 BİN İSTİHDAM

Taka Gazetesi’den Recep Güngör İslahiye'de ziyaret ettiği iş insanı Yusuf Usta'dan Fabrika ile ilgili bilgi aldı. Usta, ülkeye önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Bizler daha önce Bursa ilinde bu sektörde olduk ve Bursa bölgesinde bir çok insana yıllarca istihdam sağladık. Sektörün merkezlerinden biri olan Antep, Hatay ve Malatya bölgesine yakın olma adına İslahiye'de yeni kurulan organize sanayi bölgesini mekan seçtik” dedi.

45 DÖNÜMLÜK ALAN

Usta, “Bu bölgeye ilk geldiğimizde projemiz büyük kapasiteli fabrika vardı ve bu projeyi hayata geçirme adına bölgenin (organizenin) en büyük arazisini almak nasip oldu. 125 dönüm arazinin 45 dönümüne bu fabrikayı kurmaya başladık. Bu gün büyük aşaması bitme noktasındaki fabrikanın mskinaları ise yurt dışından peyder pey gelmektedir.”

MODERN TESİS

“Fabrika üç yıl içinde tam kapasite önce 500 İstihdam daha sonra 2 bin istihdam ile çarklarını döndürecek inşallah. Üç ayrı kulvarda ülkemize ve insanımıza hizmet verecek olan fabrika hammeddenin sıfırdan işlenip iplik ve kumaş durumuna hatta boyama işlemlerinin de olacağı konumda olacak. Fabrikamızın iç ve dış dizaynı son derece modern ve çalışanlarımıza olumlu katkılar sağlayacak konumda yapılmaktadır. Ülkemizde ilk üçte olacak bu milletin emrinde olacak eseri Bakanlarımız ve bölge valilerimiz de ziyaret ederek manevi desteklerini vermiş bulunmaktalar. Allah inşallah çarklarını döndüğü günü bizlere göstermeyi nasip eder " diye konuştu.

TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak