Ailesi, Meryem’in yeteneğini fark ederek ona kağıt ve renkli kalemler verdi. Kendi özgün tarzında resimler çizen Meryem’in yeteneği, anaokulu öğretmenleri tarafından da fark edildi. Özellikle hayvan resimleri çizmeyi seven Meryem, çizim konularını bir fanusun içinden seçerek yaratıcılığını konuşturuyor. Sosyal medyada paylaşılan resimleri kısa sürede binlerce beğeni aldı.

"Resim Yapmayı Çok Seviyorum"


Küçük ressam Meryem Bozal, “Resim yapmayı çok seviyorum. Timsah, balina ve ejderhayı seviyorum. Onları karakterlere dönüştürüyorum” dedi.

"Hiçbir Eğitim Almadı"


Meryem’in annesi Fen Bilgisi Öğretmeni Esra Cevahir Bozal, kızının hiçbir eğitim almadan resim çizdiğini belirterek, “Pandemi döneminde Meryem 2 yaşındaydı. Silinebilir tahtalardan almıştık. İlk başta örümcek tarzı bir şeyler yapmaya başladı. Bizi şaşırtmıştı. Sonrasında Meryem’e kağıt ve kalem almaya başladık. Kendinden çok ilerleme kaydetti. Biz hiçbir şekilde ona müdahale etmedik. Sadece önüne kağıt ve renkli kalemler koyduk. Anaokulundaki öğretmenleri çok şaşırdı. Etkinliklerde Meryem’e resim yaptırıyorlardı. Babasının fikriyle bir fanusun içine resim konuları yazarak attık. Meryem, onlardan birini çekip resim yapıyor. Onun için terapi gibi bir şey” dedi.

"Repertuarı Çok Geniş"

Trabzon ve Budapeşte Arasındaki İlişkiler, Kanuni Sultan Süleyman Anma Programıyla Daha da Güçleniyor Trabzon ve Budapeşte Arasındaki İlişkiler, Kanuni Sultan Süleyman Anma Programıyla Daha da Güçleniyor


Meryem’in babası Mimar Miraç Bozal ise kızının yaşıtlarından ayrılan özelliğinin hızlı düşünüp hızlı çizmesi olduğunu vurgulayarak, “Meryem 2.5 yaşındaydı. Çiz-sil tablet aldık ve onunla çok ilgilendiğini gördüm. Sonrasında hep Meryem’i izlemeye başladım. Malzemesini eksik etmedim. Herhangi bir kursa gitmedi. Meryem’in yaşıtlarında ayıran özelliği hızlı düşünüp hızlı çizmesi. Kaş, göz gibi ayrıntılara çok dikkat ediyor. Filin üstünde kaplumbağa, gitar çalan kuş gibi çeşitli şeyler çiziyor. Bir fanusun içine resim konuları yazarak atıyoruz. Meryem onlardan birini çekip çizmeye başlıyor. Repertuarı çok geniş. Sosyal medyada paylaşımlar yaparak keşfedilmesini sağlıyoruz. Resim öğretmenleri ve ressamlardan ‘Kesinlikle eğitim vermeyin, bir zorlama yapmayın, malzemesini eksik etmeyin’ şeklinde geri dönüşler alıyoruz. Şimdilik eğitim almasına bile karşılar. Ama ileride sulu boya ve pastel boya tekniğini geliştirmek isteyecektir diye düşünüyoruz. 4 yaşından beri çizdiği bütün resimleri saklıyorum. Aylık en az 50 tane saklanabilir resmi var” ifadelerini kullandı.

Meryem Bozal’ın bu olağanüstü yeteneği, ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle daha da gelişerek gelecekte büyük başarılara imza atacağının bir göstergesi olarak görülüyor.

Kaynak: İHA