Çocukluğundan beri kumaş tutkusunu sürdüren Karadeniz, Ankara'da tedavi amaçlı ziyaretleri sırasında etkilendiği renkli kumaş mağazalarının izinden giderek bu tutkusunu büyüttüğünü belirtiyor. "Bir kumaş mağazasının önünden geçerken vitrindeki renkli kumaşlara bakakaldım. Gerçek mi hayal mi hatırlamıyorum ama zihnimde dolaşan hikaye bu." diyen Karadeniz, kumaş koleksiyonculuğuna 1995 yılında başladığını ve o günden beri Türkiye genelinde kumaşları araştırmaya ve toplamaya devam ettiğini söylüyor.

Kumaş koleksiyonunu oluştururken 26 il ve onlarca ilçeyi gezdiğini belirten Karadeniz, özellikle Ankara, İstanbul ve Bursa gibi şehirlerdeki kumaşçıları ziyaret ederek zenginleştirdiği koleksiyonunda, 1800'lerin ortalarından 2000'lerin başına kadar uzanan birçok değerli parçaya sahip olduğunu dile getiriyor. Pandemi sürecinin kendisi için bir dönüşüm noktası olduğunu vurgulayan Karadeniz, online müzayedeler ve internet üzerinden kumaş alışverişi yaparak koleksiyonunu genişlettiğini belirtiyor.

Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti! Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti!

Karadeniz'in amacı, Türkiye'nin kumaş kültürünü kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmak ve bu değerli mirası korumak. "Benim için en değerli olan şey hikayedir. Ürünler bir hikayenin aracıdır, önemli olan hikayenin devam etmesidir." diyen Karadeniz, Türk kumaşlarının eşsiz hikayelerini ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara sunmayı hedefliyor.

Muhabir: Neziha Çakıroğlu