Yıllardır Sakladı, Yeniden Hayata Döndürdü!

Özer Öztürk, 1998 model Tofaş Şahin'i, babasının vefatından sonra yıllarca kullanmadan sakladı. Zamanla eskiyen otomobili yeniden canlandırmak isteyen Öztürk, Türkiye’nin çeşitli illerinden bulduğu orijinal parçalarla kapsamlı bir restorasyon gerçekleştirdi.

Ankara ve Isparta gibi şehirlerden temin edilen parçalarla aracı somun ve cıvatasına kadar yenileyen Öztürk, bu süreçte 500 bin TL harcadı. Restorasyon sürecini sosyal medya üzerinden paylaşan Öztürk, yoğun ilgi ve olumlu tepkiler aldı.

Tamamen Orijinal Hale Getirildi

Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi

Bir kamu kurumunda çalışan Öztürk, aracı babası için 2010 yılında satın aldığını ve babasının 2014'te vefatından sonra uzun süre muhafaza ettiğini belirtti. Aralık 2022'de restorasyon çalışmalarına başladığını ve aracı tamamen orijinal parçalarla yeniden topladığını ifade etti.

Özer Öztürk: "Aracı baştan aşağıya restorasyon yapmak istedim. Komple kasnak haline kadar indirdik ve eski üretim, orijinal parçalarla toparladık. Meşakkatli bir süreçti ama sonuçta iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum," dedi.

Öztürk, yoğun ilgi gören otomobilini satmayı düşünmediğini ve kapalı bir garajda muhafaza ettiğini söyledi.

Muhabir: Neziha Çakıroğlu