Şampiyonluğa giden sürecin hangi aşamalardan geçtiğini bildiklerini ifade eden Doğan, “En önemli konu ekonomik anlamda hazır olmamız gerekiyor. Benim içinde bulunduğum yönetim şampiyonluk sezonundan önce hocamızla beraber kimi nasıl profilde oyuncu alacağımız konusunda görüşmelere başlamıştık. Önemli olan nokta aldığın oyuncunun parasını ödeyebilmekte. Şampiyonluk döneminde ekonomik yapılanmanın yanı sıra Trabzon’da birlikteliği özellikle taraftarlarla sağlamıştık. Beraber hücum beraber defans yapmıştık. Tüm dünyanın konuştuğu bir şampiyonluk yaşamıştık. Aynı şeyleri biz yeniden yapmak için yola çıktık. 3-4 aydır transfer sürecini yönetiyoruz. İzleme ekibi, hocamız ve biz de ekonomik boyutuyla onay veriyoruz. Anlaştığımız oyuncular var. Tek bir amacımız var, taraftarlarımıza şampiyonluk sevincini yeniden yaşatıp bayrağımızı boğazda yeniden dalgalandırmak istiyoruz. 

BORCU KAPATMAYA TALİBİM

Ben bu şehirde büyüyen bir çocuk olarak gelebileceğim en şerefli görevdeyim. Bunun pek çok sorumluluğu var. Bunları tek tek yerine getirmemiz lazım. Taraftarın ne istediğini çok net biliyorum. Aslında ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Trabzon şehri heyecanlı futbol ve şampiyonluk istiyor. En iyi yerde bitirmek ve kupayı almakla alakalı mücadelemiz devam ediyor. Gönüllerin şampiyonu vs. bunlardan çıkmamız lazım. Şampiyonluğun yeniden şehre gelmesi lazım. Belli başlı konular var en önemlisi ekonomi. Bunların artık konuşulmadığı bir Trabzonspor hayal ediyorum. 1 yılı biraz geçti 140 milyon Euro seviyelerinde bir ödeme yapıldı. Borcumuz 4 milyar seviyesinde. Bunlar ödenmeseydi Trabzonspor’a ne olacaktı? Trabzonspor Kulübünün önüne çok daha sağlıklı bakabilmesi lazım. En çok gündeme gelmesi gereken konu Trabzonspor’un ekonomisi ve altyapısı. İkisinde de çok başarılı olmamız lazım. Bunların olması için de zamana ve desteğe ihtiyacımız var. Trabzonspor camiasının manevi destek vermesini istiyorum. Ekonomik olarak ne yapıyoruz bunları konuşmamız lazım. Ne yaparsanız yapın sahada başarılı olmak zorundasınız. Ben bu borcu kapatmaya talibim. Trabzonspor’un kaostan çıkması için ekonomik refahı sağlaması lazım” dedi. 

KARTAL PROJESİ’NDE SONA GELDİK

Şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturduklarını ifade eden Doğan, “Hocamızla, yeni transferlerimizle ve taraftarlarımızla birlikte önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmak istiyoruz.  Hazır olmadığımız ama çok ciddi bir hazırlığımızın olduğu bir gerçek. 140 milyon Euro’nun geri dönüşü olmayacak. Kartal Projesi’nde sona geldik. Projeden nasıl bir sonuç bekliyoruz, yönetim kurulu olarak toplantısını yaptık. Durmaya niyetimiz yok. Trabzonspor bugün yarışacağı bir kadro kuruyorsa yaklaşık 55-60 milyon euroyu bulan bir maliyetten bahsediyoruz. Her yıl ödenmesi gereken 45-50 milyon civarında bir para var. Çok önemli bir şekilde planlanması gereken bir durumdur. Trabzonspor’un geliri 15 milyon Euro’yu bulmuyor. Aksi halde tekrar aynı borçlara düşebilirsiniz. Kolay çözülebilecek bir konu değil ancak camiamıza bu konuları çözebildiğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Taraftarlarımızı gelecek sezon nasıl mutlu ederiz bunu planlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Hatayspor'un Hayatta Kalma Mücadelesi: Çaykur Rizespor Maçı Hatayspor'un Hayatta Kalma Mücadelesi: Çaykur Rizespor Maçı

TÜRK FUTBOLUNDA RADİKAL DEĞİŞİM GEREK
TFF’de değişimin şart olduğunu dile getiren Doğan, “Türk futbolunda adaletin olmadığını her yerden üzerine basa basa söylüyoruz. Özellikle İstanbul ekiplerinin üzerine kurulmuş bir sistem var. Federasyon seçimleriyle alakalı duruşumuzun ana sebebi Anadolu takımlarının da hakkını savunma anlamında. Bu yüzden de Türk futbolunda radikal değişikliğin olması gerektiğini söylüyoruz. Bu yüzden istifaya davet ettik. Türk futbolunda bu radikal değişim olmalıdır. TFF'yi de tanımadığımızı söyledik, aynı duruşumuz da devam ediyor. Türk futbolunda adalet olmadığını açık açık söyleyebilirim” dedi.

ANLAŞTIĞIMIZ OYUNCULAR VAR

Başkan Doğan şöyle devam etti: “Trabzonspor, şampiyonluk döneminin sonrasındaki planlamasında ana sorunlarımızdan bir tanesi sponsorluk anlamında kulübe giren bir sponsor yoktu. Sadece harcama yapan belli başlı planlaması olmayan benim de hatalarımın olduğu bir süreçten sonra sıkıntılarla baş başa kaldık. Benim de sorumluluğum olduğu için Trabzonspor’un böyle bir kaosa sürüklememek için göreve talip oldum. Düşmanımın bile yaşaması istemeyeceğim bir süreçten geçtik. Çok çalıştık, çok uğraştık, yönetim kurulu arkadaşlarımız arkamda durdu. Akıllara gelen soru işareti bunlar olmasaydı ne olurdu yönünde. 140 milyon euro eklediğimizde kulübün nereye gittiğini anlamak çok güç değil. Faizlerden kaynaklı borcumuz sürekli olarak artıyor. Başkan olarak bu borcu blok halinde kapatacak bir kaynak bulmalıyım. Başarılı olmak için hocamızla ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bazı isimlerin kimisi doğru kimisi yanlış. Hızlı sonuçlar alıyoruz. Devam eden 3’üncülük yarışı var. Transfer süreci koordine halinde yürütülüyor. Anlaştığımız oyuncular var. Üzerimize düşen ne ise gerekeni yapacağız.”

TRABZONSPOR KOLEJİ İÇİN YER BAKIYORUZ

Başkan Doğan, Trabzonspor Koleji konusunda da açıklamalarda bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yer tahsisi noktasında başvuru yaptıklarını açıklayan başkan Doğan, “Proje anlamında ve diğer anlamlarda çalışması biti. Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yer tahsisi için başvurumuzu yaptık. Yer tahsisi bekliyoruz. Yer tahsisi yapıldıktan sonra Trabzonlu iş adamlarını tek tek gezip ki, Trabzonspor kulübünün şu an itibariyle bu kadar büyük maliyetin altına girmesi zor. Ben tek tek Trabzonlu iş adamlarını, Trabzonsporlu büyük şirket sahiplerini gezerek kolejin yapılması için parça parça destek talebinde bulunacağız. Aklımızdaki tek düşünce, Trabzonspor Kolejini bu şekilde faaliyete almak” dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY