Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 10.haftası maçında Cumartesi günü deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya gelecek. Son oynadığı maçta sahasında Başakşehir’i mağlup ederek moral bulan Fırtına, Göztepe deplasmanından da 3 puanla dönme adına geri sayıma geçti.

Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'nde Buducnost'u Mağlup Etti Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi'nde Buducnost'u Mağlup Etti

Bu sezon deplasmanda oynadığı 4 maçtan da beraberlikle dönen Bordo-Mavili ekip bu sezon dış sahadaki ilk galibiyetini de almanın planlarını yapıyor. Trabzonspor, lig tarihinde bir sezonun ilk beş dış saha karşılaşmasından da beraberlikle ayrılan ikinci takım olmak istemiyor. Bordo-Mavili ekip, İzmir deplasmanındaki yenilmezlik serisini de sürdürmek istiyor. Daha önce Göztepe ile deplasmanda 5 maç oynayan Trabzonspor, 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Göztepe deplasmanında son iki karşılaşmayı kayıpsız geçen Trabzonspor, bu rekabet tarihinde üst üste üç galibiyet aldığı bir dönem yaşamadı. Bu sezon Süper Lig'de oynadığı sekiz maçı kaybetmeyen ve 12 puan toplayan Trabzonspor (2G 6B), lig tarihinde bir sezonun ilk sekiz karşılaşmasını namağlup geçen takımlar arasında en düşük puanda kalan iki ekipten biri konumunda (Keçiörengücü; 1964/65).

Süper Lig'de İzmir takımlarına rakip olduğu son 19 maçın sadece birini kaybeden Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş (16G 2B), tek mağlubiyetini Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde Göztepe deplasmanında aldı (0-2; Ekim 2018).

Muhabir: BİROL SANCAK