Avcı, “6 ay evvel geldiğimiz takımın organizasyonunu tekrar oturtmak için çabaladık. Geldiğimiz günden itibaren ulaşılabilir hedefler koyduk. Lig üçüncülüğü ve kupa hedefimiz. Bugün üçüncülük, Avrupa kupaları orada sahne almak, ekonomik boyutuyla katkı sağlamak gibi konular var. Müsabakalara hazırlanırken yoğun bir şekilde transferde de çalışıyoruz. Görüşmeler görüntülü devam ediyor. Amacımız burada Trabzonspor’u ve hedeflerimizi anlatmak. Çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Tecrübeli de, genç oyuncu da, gelecek vadeden oyuncu da olacak. Agresif bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Trabzonspor taraftarının şampiyonluk senesinde nasıl bir destek verdiklerini iyi biliyorum. 

DUYGULARIMIZI DENGELEMEMİZ LAZIM

Bizi yalnız bırakmamalarını istiyorum. Duygularımızı dengelememiz lazım. Yarışan bir takım oluşturmalıyız. Trabzonspor kimliği ve forması bunu her zaman oluşturdu. Üreten bir takım olmak zorundayız. Trabzonspor, Türk futboluna futbolcular kazandırdı. Altyapıdan çıkmış bir teknik direktörüm. 2 sene evvel başlattığım akademide başlattığımız organizasyon sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Akademiye geçen 1,5 saat sunum yaptım. Nasıl oyuncu yetiştirmemiz gerektiği konusunda sunum yaptım. Daha hızlı oynayan bir takım oluşturmak için hem akademi hem de oyuna sağlıklı bakmalıyız. Antrenör yetiştirmeliyiz. Bir futbol takımı bir müsabakaya nasıl hazırlanır. U19 takımı benimle aynı saatte antrenman yapıyor. Kayserispor maçı öncesi taktik çalışmayı U19 takımı ile yaptık. 

KENDİM İÇİN DEĞİL ORGANİZASYONA SABIR İSTİYORUM

Bu çalışma ve organizasyon için sabır istiyorum. Kendime değil oyuna sabır istiyorum. Bu sabrı bu desteği bizi yalnız bırakmadan verirseler sürekli yarışan bir takım olacağız. Şampiyon olduğumuz dönemde de başkanımız her zaman taşın altına elini koymuştur. Trabzonspor altyapısı çok önemli isimler yetiştirdi Avrupa’ya gönderdi. Oyuncuyu sadece fiziksel değil kariyer planlamasına kadar akademide daha sağlıklı vermemiz gerekiyor. Ahmetcan’ı tanımıyordum, antrenmanda gördüm. Buranın yüzü olması lazım dedim. Ben vermedim formayı kendisi aldı. Ajax’a transfer oldu. Avrupa’nın en iyi akademisi, Trabzonspor akademisinden transfer yaptı. U19 takımına bize verdikleri geri bildirimden dolayı teşekkür ettim. Bugün kaptan akademiden geldi. Taraftarlarımızdan oyuncularımıza karşı daha fazla sabır istiyorum. 

Trabzonspor Final Heyecanında: Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Kaybetmiyor! Trabzonspor Final Heyecanında: Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Kaybetmiyor!


BASEL MAÇINDA ÇOK ÜZÜLDÜM

Abdullah Avcı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Benim Trabzonspor’da üzüldüğüm maçlardan bir tanesi, harika oynadığımız elimizi cebimize aldığımız Basel maçını bizim talihsiz şekilde kaybetmemiz. Basel neredeyse konferans liginde final oynuyordu. Yarı final oynadı, bizde bunu oynayabilirdik. Oyun olarak içerde kazandık. İkini gol ofsayttan, VAR’dan döndü. Orada penaltı falan. Üzüldüğüm bir şeydi. Öncelikle ulaşılabilir. Tabiki Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi başka bir seviye. Ama buralarda devamlı yarışırsak, ileriye dönük Trabzonspor dünya markası aday bir şehir, yüksek enerjili ve bunu gerçekleştirmiştir.”

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN