Trabzonspor'un transfer gündemine oturan Angel Di Maria için önemli gelişmeler yaşanıyor. Öncelikle Beşiktaş'ın futboldan sorumlu yöneticisi Feyyaz Uçar'ın, Di Maria'nın listelerinde olmadığını açıklaması, siyah-beyazlıların bu oyuncu için bir adım atmamış olması Trabzonspor'a umut verdi. Özellikle Di Maria'nın menajerler tarafından Beşiktaş'a da önerildiği bilgisi, Trabzonspor'un transferde ön plana çıkmasına neden oldu.

Ancak Türkiye ayağında yaşanan gelişmelerle sınırlı kalmadı. Arjantin'in uyuşturucu baronlarıyla yaşanan kriz, Di Maria'nın ülkesine dönme ihtimalini de ortadan kaldırdı. Arjantin Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich'in açıklamalarına göre, Di Maria'nın ailesine yönelik tehditler ve mahallelerinde yaşanan olaylar, oyuncunun ülkesine geri dönme isteğini zora soktu. Bakan Bullrich, Di Maria'nın ailesinin endişelerini anladığını ve ülkede yaşanan durumun bir tür "narkoterörizm" olduğunu belirtti.

Mart ayında Di Maria'nın ailesinin yaşadığı mahalledeki tehditlerin artmasıyla birlikte, oyuncunun ailesi evlerinin önünde havaya ateş açılarak korkutuldu. Tehtidin içeriği, Di Maria'nın Rosario'ya geri dönmemesi halinde aile üyelerinin öldürüleceği yönündeydi. Bu olayların ardından Rosario Central'dan gelen transfer teklifi de, oyuncunun güvenliği göz önünde bulundurularak reddedildi.

Bu gelişmelerin ışığında, Trabzonspor'un Di Maria transferindeki pozisyonu güçlenirken, oyuncunun geleceği belirsizliğini koruyor. Takipçiler merakla transfer sürecinin nasıl ilerleyeceğini bekliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK