Transfer Detayları ve Kulüp Açıklamaları

Gaius Makouta, geçtiğimiz sezon Boavista’da forma giymiş ve performansıyla dikkat çekmişti. Trabzonspor, Makouta’yı kadrosuna katmayı hedeflemiş ancak transferi gerçekleştirememişti. Şimdi ise Yunan teknik adam Fatih Tekke'nin yönetimindeki Alanyaspor, bu önemli transferi tamamladı.

Galatasaray Kongolu orta saha Gaius Makouta'yı takibe aldı

Alanyaspor’dan yapılan resmi açıklamada, “Son olarak Boavista’da oynayan ve önemli bir performans sergileyen Gaius Makouta ile 3 yıllık sözleşme imzaladık. Kendisine kulübümüze hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

MEG Football on X: "Gaius Makouta ⏳ Trabzonspor https://t.co/HO9AAghKT6" / X

Trabzonspor’un Hedefleri ve Makouta’nın Performansı

Trabzonspor, sezon başında Makouta’nın transferini gündemine almıştı. Ancak, Alanyaspor’un bu transferi gerçekleştirmesi, Karadeniz kulübü için büyük bir fırsatın kaçırıldığı anlamına geldi. Makouta, orta saha bölgesindeki güçlü performansıyla tanınıyor ve geçtiğimiz sezon Boavista formasıyla 44 maçta 3 gol ve 3 asist üretmişti.

Mercato : Gaius Makouta vers un retour en France - AfricaFootUnited

Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde

Makouta’nın transferi, Alanyaspor’un bu sezonki hedefleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Fatih Tekke’nin genç ve yetenekli futbolcularla kurduğu ekip, yeni sezonda büyük başarılar hedefliyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA