Maçın henüz 12. dakikasında Edin Vişça’nın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kalmalarına rağmen 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrılan Trabzonspor, tecrübeli teknik adamın yönetiminde Kayserispor maçına odaklanmış durumda.

Teknik direktör, Kayserispor maçı öncesi yapılan antrenmanda oyuncularına hitap ederek, "Ligde henüz galibiyetimiz yok. Bu maçı kazanarak galibiyet serisini başlatmanızı istiyorum," dedi. Ayrıca, Trabzonspor’un genlerinde savunmaya çakılı kalmak yerine saldırgan bir oyun anlayışı olduğunu belirterek, oyuncularına hücum odaklı bir oyun sergilemeleri gerektiğini vurguladı.
Beşiktaş maçında taktiksel bir değişiklikle oyundan aldığı Dragus ile özel olarak konuşan teknik direktör, bu değişikliğin oyuncunun performansına yönelik bir tepki olmadığını, tamamen taktiksel bir karar olduğunu ifade ederek, Romen forvete moral verdi ve ona güvendiğini belirtti.

Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı! Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı!


Karadeniz Fırtınası Trendyol Süper Lig’in ertelenen 3. haftasında Papara Park’ta oynayacağı Bellona Kayserispor maçı hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmanda oyuncular ısınmanın ardından dar alanda oyun çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, taktik çalışmalarıyla sona erdi.

Tam Bir Karadenizli
70 yaşını geride bırakmasına karşın inatçı karakteri ve öz disipliniyle nasıl bir kariyer yaptığına futbol dünyasındaki birçok kişi birinci elden şahit oldu. 1988’de başladığı antrenörlük kariyerinde ilk adımları Trabzonspor’da atmıştı. Daha sonra üç kez daha Trabzon’a dönüp takımı lig şampiyonu yapmak için uğraş verdi. İki kez çok yaklaştı ama adeta avucunun içinden kaçırdı. Hele 1996 trajedisinden kurtulabilmek kolay değildi.

Trabzonspor’un Fenerbahçe’ye kaptırdığı şampiyonluk tüm şehirde bir travma yarattı. Futbolculuk kariyeri baş aşağı giden oyuncular oldu. Ama Güneş kendini yeniden toparlamayı bildi. O travmadan kurtulduğu gibi 2000’de iş başına geldiği Milli Takım’la futbolda Türkiye tarihinin en büyük başarısının mimarı oldu. Türkiye 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olurken Şenol Güneş de 50 yaşında muhtemelen kariyerinin zirvesine çıkmıştı.

Dünya üçüncüsü
1952 Trabzon doğumlu. Akçaabat Sebatspor’da başladığı futbolculuk kariyerini Trabzonspor’da sürdürdü. 6 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan kadronun vazgeçilmez ismiydi. 1988’de başladığı teknik direktörlükte dört ayrı dönem Trabzonspor’u, ayrıca Boluspor, İstanbulspor, Sakaryaspor, Antalyaspor, Seoul, Bursaspor ve Beşiktaş’ı çalıştırdı, ikişer Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonluğu kazandı. En büyük başarısını Türk Milli Takımı’yla 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olarak elde etti.

Muhabir: BİROL SANCAK