Başkan Genç, Trabzonspor Futbol Okulları’nın, kısa süre önce vefat eden Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz adına düzenlediği futbol turnuvası ödül törenine katıldı. KKTC ve Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen 34 futbol okulunun katılımıyla ilk etabı tamamlanan organizasyonun ödül töreni Faroz Halı Sahası’nda gerçekleştirildi. Törende Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, Trabzonspor Futbol Okulları Koordinatörü Necati Özçağlayan, Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Güngör Şahinkaya, merhum Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğlu Soner Yılmaz ve küçük futbolcular yer aldı.

Trendyol Süper Lig'de 7-17. Haftaların Programı Açıklandı Trendyol Süper Lig'de 7-17. Haftaların Programı Açıklandı

Trabzon’da Önemli Değerler Yetişti

Başkan Ahmet Metin Genç, spora olan desteklerinin süreceğini vurgulayarak, "Trabzon'umuz bir futbol ve spor şehri. Şehrimizde futbol öne çıksa da sporun bütün çeşitliliklerine ev sahipliği yapabilecek altyapımız ve kapasitemiz var. 2007 yılında Avrupa Yaz Oyunları'nın yapıldığı, 2011 yılında Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın yapıldığı, 2016 yılında hain darbe girişimine rağmen Okullar Arası Olimpiyatlar'ın yapıldığı bir şehir. Bu organizasyonlar konusunda bir geleneğe sahibiz. Trabzon futboluyla beraber Türk futbolunu Avrupa'ya taşıyan çok kıymetli değerlerimiz var.

Necati Hocam ve Güngör Hocam gibi isimler bu geleneği sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar destek olmaya ve katkı sağlamaya çalışıyoruz. Aynı anlayışla devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok kıymetli bir sözü var: “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” Dolayısıyla sadece top oynamıyoruz, aynı zamanda bir nesil yetiştiriyoruz. Trabzon'da çok önemli değerler yetişti. Bu vesileyle Trabzon'umuzun futbolunda iz bırakan, yakın zamanda rahmeti rahmana uğurladığımız onursal başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı rahmetle anıyorum. Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı hocalarımızı da rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

İlklerin Şehri Trabzon

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Güngör Şahinkaya, organizasyonun önemine vurgu yaparak çalışmaların devam edeceğini belirtti. Futbol Okulları Koordinatörü Necati Özçağlayan ise, "Trabzon, Türk futbolunda her zaman ilkleri gerçekleştiren şehirdir. Yine bu ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Buraya gelen gençlerimizin şehirlerine döndüklerinde anlatılacak bir hikayeleri olmasını ve mutlu ayrılmalarını istiyoruz. Hepsine başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Çocuklar Geleceğimizdir

Törene katılan merhum Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğlu Soner Yılmaz ise, "Çocuklar sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki siz eğitiminize azimle devam edin. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Törenin sonunda Başkan Ahmet Metin Genç’e spora katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Editör: Birol Sancak