Trabzonspor, gelecek sezonun kadrosunu şekillendirmek için transfer çalışmalarına hız verdi. Son iki sezondur kiralık forvetlerle sahaya çıkan bordo-mavililer, bu durumu kalıcı bir çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yaz Paul Onuachu’yu bonservisiyle kadroya katmak isteyen ancak bu girişimi başarısız olan Karadeniz ekibi, alternatif olarak Simon Banza’yı 2 milyon euro kiralama bedeliyle takıma dahil etmişti. Ancak bu kez yönetim, iki golcü için de ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.

Sezon başından bu yana takımın en önemli hücum silahı olan Simon Banza, ligde attığı 17 golle dikkatleri üzerine çekti. Gol krallığı yarışında 20 golle zirvede yer alan Osimhen’i yakından takip eden Banza, ikinci sıradaki Krzysztof Piatek'in sadece bir gol gerisinde bulunuyor.

Banza İçin İlk Resmi Girişim Yapıldı

Hem Portekiz hem de Afrika basınında yer alan haberlere göre, Trabzonspor, Braga ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan Simon Banza’nın bonservisini almak için ilk resmi adımı attı. Yıldız golcünün piyasa değeri şu anda 15 milyon euro seviyelerinde seyrediyor.

Trabzonspor’da Göztepe Maçı Sonrası Deprem! Spor Yazarlarından Sert Uyarı Trabzonspor’da Göztepe Maçı Sonrası Deprem! Spor Yazarlarından Sert Uyarı

Daha önce kiralık oyuncuların bonservisini almakta geç kalan Trabzonspor yönetimi, bu kez elini çabuk tutarak Banza’yı uzun vadeli kadro planına dahil etmek istiyor. Oyuncunun daha önce Trabzonspor’da mutlu olduğunu açıklaması ise bordo-mavililer için önemli bir avantaj.

Karadeniz ekibi, hem Banza hem de Paul Onuachu için girişimlerini sürdürüyor. Yönetimin atacağı adımlar, Trabzonspor’un önümüzdeki sezonki hücum hattını şekillendirecek.

Kaynak: FOTOMAÇ