Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un 57. kuruluş yıl dönümü ve Süper Lig’deki 50. yılı kutlamalarına katıldı. Etkinlikte, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor yöneticileri ve taraftarlar da yer aldı. Başkan Genç, konuşmasında Trabzonspor’un şehir için bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu vurguladı.

TRABZONSPOR, GÜCE KARŞI BİR DURUŞTUR

Başkan Genç, Trabzonspor’un 2 Ağustos 1967’de kurulduğunu ancak Trabzon’da futbolun çok daha eskiye dayandığını belirterek, "Trabzonspor hakikaten bizim için bir spor kulübünden çok ötedir. Trabzonspor tabii ki bir futbol kulübüdür ama aynı zamanda bu şehrin duruşudur, karakteridir, onurudur. Bu şehri güce karşı ayakta tutan en büyük değerdir. O nedenle Trabzonspor’umuz çok kıymetlidir" dedi. Ayrıca, Trabzonspor’un İstanbul’daki kulüplere karşı bir duruş ve itiraz olduğunu belirten Başkan Genç, “Trabzonspor, Anadolu'nun güce karşı başkaldırısıdır. Bu nedenle dünyanın en büyük şehir takımıdır” ifadelerini kullandı.

Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı! Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı!

ATATÜRK FAHRİ TRABZONSPORLUDUR

Başkan Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u üç kez ziyaret ettiğini ve 1923 yılında fahri Trabzonsporlu olduğunu hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve aynı zamanda fahri Trabzonsporlu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de rahmetle, şükranla anıyorum. Bu kulübü büyük bir değer haline getiren önceki dönem başkanlarımızı ve futbolcularımızı da rahmetle anıyorum” dedi.

TARAFTAR GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYALIM

Başkan Genç, taraftara seslenerek, “Her şehrin bir takımı var, Trabzonsporluların da bir şehri var. Bu çok gurur verici. Trabzonspor'umuzun bu sene 9. şampiyonluğu alması için üzerimize düşeni yapmalıyız. Bütün Trabzonsporlulara sesleniyorum; herkes kombinesini ve formasını alacak. İnşallah 57. yılımızda 9 şampiyonluğumuzu alacağız” dedi.

TRABZONSPOR BİR TARİH, BİR DESTANDIR

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, “Trabzonspor'un şanlı yolculuğu, 2 Ağustos 1967’de değil, çok daha eskilere dayanır. Kuruluşumuzdan bugüne her kesimin sevgisini kazanan Trabzonspor, Anadolu devrimini gerçekleştirmiş ve ülke futbolundaki haklı yerini almıştır. 57 yıllık serüvende her zaman dik durduk ve inadımızla mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

TÜRK FUTBOLUNU DOMİNE ETTİ

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, “Trabzonspor yalnızca bir spor kulübü olmanın ötesinde bir şehrin, bir halkın tutkusunu, azmini ve birlikteliğini simgeler hale geldi. Trabzonspor, Türk futbolunun en önemli ve başarılı takımlarından biri olmayı başardı. Başarılarıyla tüm Türkiye’ye ilham kaynağı olmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un 57. yıl kuruluş yıl dönümü etkinlikleri büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Etkinliklerde yapılan konuşmalar, Trabzonspor’un tarihini ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu özel gün, bordo-mavili camia için unutulmaz anılarla dolu bir kutlama oldu.

Muhabir: AYŞE SANCAK