Trabzonspor’un kurucu kulüpleri arasında yer alan İdmanocağı, İdmangücü ve Faroz Yalıspor (Karadenizgücü), U19 Takımının UEFA Gençlik Ligi Son 16 turunda Atalanta’yı eleyip çeyrek finale yükselmesiyle ilgili ortak bir basın açıklaması yayınladı. Trabzon Kurucu Kulüpler Birliği olarak İdmanocağı Başkanı Oktay Özer, İdmangücü Başkanı Selçuk Macit ve Faroz Yalıspor (Karadenizgücü) Başkanı İsmail Erkaya’nın yayınladığı basın açıklaması şöyle; “Trabzonspor’un kurucuları arasında yer alan İdmanocağı, İdmangücü ve Faroz Yalıspor (Karadenizgücü) olarak, Trabzon Kurucu Kulüpler Birliği’nin kuruluşunu ilan ettiğimiz 5 Mart 2025 Çarşamba günü U19 Takımımızın UEFA Gençler Ligi’nde İtalya’nın Atalanta takımını yenerek çeyrek finale kalmasını çok anlamlı buluyoruz.
FUTBOLCU TARLASI
Öncelikle başarının mimarlarını tebrik ediyor, hasret kaldığımız böyle başarıları bizlere yaşattıkları için de teşekkür ediyoruz. Türk futbolunda ‘futbolcu tarlası’ olarak adlandırılan Trabzon’da, altyapı ve amatör takımlardaki genç yeteneklerin bu başarısının devamını temenni ediyoruz. Hiç şüphesiz başarının kalıcı ve sürdürülebilir olması için gençleri teşvik edecek, başarıya heveslendirecek bir sistemin kurulması kadar, başta Türkiye Futbol Federasyonu olarak futboldaki tüm paydaşların sorumluluklarını yerine getirmesi, başarının hakkaniyet ve adaletle ödüllendirilmesi gerekir.
TFF DARBE VURUYOR
Ancak Türk futbolunda son yıllarda yaşananlar hatırlandığında hak ve adaletten söz edebilmek mümkün değildir. Bu olumsuzlukta da en büyük pay sahibi hiç şüphesiz Merkez Hakem Kurulu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun icraatları ile TFF’dir. Son olarak Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Türkiye Kupası maçında Trabzonspor’a para cezası kesmeyi sürdüren, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a da hatırı sayılır para cezalarının yanında hak mahrumiyetleri de verdiren TFF’nin ardı arkası kesilmeyen bu icraatları her aşamada Türk futboluna darbe vurmaktadır. TFF, PFDK eliyle adeta bir para ve hak mahrumiyeti cezası örgütü haline dönüşmüştür.
ADALETİ UYGULASINLAR
Futbol sisteminin bu hali yukarıda sözünü ettiğimiz alt yapıdan yetişme gayreti içinde olan gençleri bile kulüpleri yönetenler ile profesyonel futbolcular kadar olumsuzluğa itmekte, karamsarlığa düşürmektedir. Trabzon ve Türk futboluna bir asrı aşan süreden beri hizmet eden, Trabzonspor’un kuruluşunu gerçekleştiren Trabzon Kurucu Kulüpler Birliği olarak TFF’yi asli görevine ve adaletli uygulamalar yapmaya, hak yiyenleri de tasviye etmeye davet ediyoruz.”