Yeni Hırvat Transfer, Kamp Sürecinde Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı

Borna Barisic, Trabzonspor'a adaptasyon sürecinin beklenenden çok daha hızlı geçtiğini ifade etti. Barisic, “Çok uzun bir süre olmadı buraya geleli fakat çok hızlı adapte oldum. Adaptasyonumun hızlı olmasında Orsic, Vişça ve Bardhi’nin büyük katkısı var. Sadece onlar değil diğer bütün oyuncu arkadaşlarımız, teknik ekip, sağlık departmanı ve çalışanlar çok yardımcı oldular.” dedi. Trabzon'da da sıcak karşılandığını belirten Barisic, bu ilginin adaptasyonunu hızlandırdığını vurguladı.

Modern futbolda bek oyuncularının hücuma katkı sağlaması gerektiğini belirten Barisic, “Modern futbolda artık beklerin hücuma katkısı da olmak zorunda. Bizler tabii ki öncelik olarak savunma oyuncusuyuz, önceliğimiz savunma yapmak ama hücuma da asistlerim ve gollerimle katkıda bulunmak istiyorum. Hocamızla konuştuk ve onun beklentilerini sahada en iyi şekilde karşılamaya çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Transfer Süreci ve İlk İzlenimler

Transfer sürecinin çok hızlı geliştiğini vurgulayan Barisic, “Avrupa'dan da dahil olmak üzere başka kulüplerin tekliflerini aldım ama Trabzonspor'un beni ikna süreci çok hızlı oldu. Abdullah hocamızla yaptığımız görüşme sonrası kararımı verdim. Ayrıca Benkoviç ve Orsic'le görüşüp Trabzonspor hakkında olumlu şeyler duymak da kararımı kolaylaştırdı.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un peşinde olduğu Wout Weghorst, 2 yıllık sözleşme imzalamaya hazırlanıyor Trabzonspor'un peşinde olduğu Wout Weghorst, 2 yıllık sözleşme imzalamaya hazırlanıyor

Takım içerisindeki rekabetin her zaman takımı ileriye taşıyacağını belirten Barisic, “Takım içerisindeki rekabet her zaman sizi ve takımı daha ileriye götürür, daha iyi antrenman yapmanızı sağlar. Bu rekabetin hem onlar adına hem benim adıma gerçekten çok faydalı olacağını ve takıma da katkıda bulunacağını düşünüyorum.” dedi.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Türk futbolunu yakından takip ettiğini belirten Barisic, “Türk futbolunu gelmeden önce de değerlendirme fırsatı bulmuştum. Birçok takımın iyi yatırımlar yaptığını ve çok iyi oyuncuların lige katıldığını gördüm. Bu da hem oyuncular hem lig adına çok iyi bir durum. Glasgow Rangers’ta hücum anlamında katkılarım olmuştu ve aynı katkıyı Trabzonspor’da da vermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’daki ilk haftalarının çok verimli geçtiğini söyleyen Barisic, “Takımın çalışmasından, oyun tarzından, oyuncularımızın çalışma isteğinden inanılmaz derecede mutluyum. Eren Elmalı çok kaliteli bir oyuncu ve onunla rekabet içinde olmak bana da katkı sağlayacak. En iyi performansımı sahada verip takıma yardımcı olmayı hedefliyorum.” dedi.

Borna Barisic'in açıklamaları, Trabzonspor taraftarlarını heyecanlandırdı ve yeni sezonda takımın güçlü bir savunma ve hücum katkısı alacağına dair umutları artırdı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN