Hem Trabzon il merkezine hem de Akçaabat'a yakın mesafede olan Sera Gölü, ulaşım kolaylığı ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini cezbediyor. Göl, doğayla iç içe vakit geçirme, deniz bisikleti ile gezinti yapma ve yöresel lezzetleri tatma imkanı sunuyor. Geçen yıl temmuz ayında deniz bisikletlerine getirilen yasak bu turizm sezonunda kaldırıldı ve bisikletlere olan yoğun ilgi gözlerden kaçmıyor.

Sera Gölü'nü ilk kez ziyaret eden Hüseyin Kurultay, “İstanbul'dan geliyoruz. Buraya ilk kez geldim. Gayet güzel, doğal, sakin bir yer. İnsan yoğunluğu ve gölde gezinti bisikletleri daha çok göze batıyor. Bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum, gayet güzel, serin. Tekrar gelmeyi düşünüyorum. Trabzonluyum ama maalesef Sera Gölü'ne ilk kez geliyorum” dedi.

Trabzonspor Efsanesi Şenol Güneş, Akçaabat'ta Tarihi Ortamahalle'yi Gezdi Trabzonspor Efsanesi Şenol Güneş, Akçaabat'ta Tarihi Ortamahalle'yi Gezdi

65 yaşındaki Trabzonlu Yaşar Öksüz ise, “Ofluyum, 65 yaşındayım. Buraya ilk kez geliyorum. Güzel bir yer. Çocuklar sağ olsun internetten bakıp bizi buraya getirdi. Bundan sonra fırsatım olduğu sürece gelmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Sera Gölü, Arap turistler başta olmak üzere birçok ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Bölgenin doğal güzellikleri ve sunduğu aktiviteler, gölü bir çekim merkezi haline getiriyor.

Editör: Birol Sancak