Resmi Açıklama

İdmanocağı Spor Kulübü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“İdmanocağı Spor Kulübü, kurulduğu günden bu yana sporun tüm branşlarında amatör bir ruhla sporcu yetiştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Halen futbol, yüzme, boks, briç, masa tenisi ve dağcılık gibi branşlarda amatör bir ruhla mücadelesini sürdürerek başarılar elde etmektedir. Futbol A Takımımız da geçtiğimiz sezon şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselme hakkını elde etmiştir.

Yarardan Çok Zararı Var!

Yönetim kurulumuz; önceki başkanlarımız ve camiamızın önde gelen isimlerinin de görüşlerini alarak bu yıl yükseldiğimiz Bölgesel Amatör Lig'e katılmama kararı almıştır. Bölgesel Amatör Lig, kulüplere hiçbir katkısı olmadığı gibi sürdürülebilirlik bakımından da ileriye dönük ciddi sorunlar yaratmaktadır. Bununla birlikte her ne kadar yönetim kurulumuz Bölgesel Amatör Lig'e katılmama kararı almış olsa da Türkiye Futbol Federasyonu'nun 01.08.2024 tarihinde yayınladığı statüde Bölgesel Amatör Lige katılmayan kulüplerin Yerel En Üst Ligde oynama hakkının alınması da kabul edilebilir ve anlaşılabilir değildir. Zaten oldukça anlamsız ve faydasız bir organizasyona haklı gerekçe ile katılmayı reddeden kulüplerin bir anlamda cezalandırılması anlamına gelen bu uygulamanın Türk sporuna hiçbir katkısı olmayacaktır. İdmanocağı Spor Kulübü altyapı organizasyonlarına önem vermeyi ve Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmak için çalışmayı sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Trabzon Fırtınası Beşiktaş’ı Devirmeye Hazır Trabzon Fırtınası Beşiktaş’ı Devirmeye Hazır

İdmanocağı Spor Kulübü’nün aldığı bu karar, kulübün sürdürülebilirlik ve maliyet yönetimi konusundaki hassasiyetini ortaya koyarken, Türk futbolunda BAL Ligi’nin mevcut durumu ve kulüpler üzerindeki etkileri konusunda da önemli bir tartışma başlattı. Kulüp, altyapıya ve genç yeteneklerin yetiştirilmesine verdiği önemi vurgulayarak, Türk sporuna katkı sağlama misyonunu sürdüreceğini belirtti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN